Nu te zien

WOUW! Archeologische vondsten van het grootste kasteel van Nederland

24 feb. t/m 23 jun. 2024

In deze duo-tentoonstelling staan de recente archeologische opgravingen bij het kasteel van Wouw en de geschiedenis van het kasteel centraal.

  • Genre: expositie
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Locatie: Schatkamers, Tuinzaal, Grote Galerij en Educatieruimte - Markiezenhof
  • De Schatkamers, Educatieruimte en Grote Galerij zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
  • Prijs: reguliere entreeprijs

Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom ligt het dorp Wouw. Dit dorp heeft een bijzondere geschiedenis, niet alleen boven de maar juist ook onder de grond. Daar liggen namelijk de restanten van wat ooit het grootste kasteel van Nederland was!

Museum het Markiezenhof en Museum Tongerlohuys bundelen hun krachten om het verhaal van het kasteel te vertellen, teruggaand tot de twaalfde eeuw.

Deze boeiende tentoonstelling onthult de schatten en geheimen die recentelijk zijn opgegraven en die nog nooit eerder te zien waren, waaronder het oudste vuurwapen van Nederland.

Beide musea vertellen het verhaal van het kasteel vanuit een eigen invalshoek. Het leven op het kasteel staat centraal bij het Markiezenhof. Op het kasteel hebben veel mensen gewoond en gewerkt. Niet alleen adellijke  lieden zoals de markiezen of beroemde krijgsheren uit de middeleeuwen en Tachtigjarige oorlog maar ook hun personeel en soldaten.

De tentoonstelling in het Tongerloghuys was te zien tot 9 februari 2024.

In het Archeologisch Depot Bergen op Zoom 

  • Zaterdag 23 maart 13.00 - 16.30 uur: OPEN DAG (gratis toegankelijk)
  • Zaterdag 15 juni 13.00 - 16.30 uur: OPEN DAG (Nationale Archeologische Dagen) (gratis toegankelijk)
  • Zodag 16 juni 13.00 - 16.30 uur: OPEN DAG (Nationale Archeologische Dagen) (gratis toegankelijk)

Samenwerking

WOUW! is een samenwerking met Stichting Kasteel van Wouw, Stichting In Den Scherminckel en de Archeologische Dienst Bergen op Zoom.