Nieuw beleidsplan museum gepresenteerd

(23-01-2018) Het Markiezenhof wordt dé spil van spannende verhalen.

Op dinsdagmiddag, 23 januari, is in het Museumcafé van het Markiezenhof het nieuwe beleidsplan 2018 - 2023 gepresenteerd door wethouder Arjan van der Weegen en directeur van het Cultuurbedrijf Cees Meijer.

Het beleidsplan beschrijft het beleid van het museum in relatie tot de functie van de toerismepoort (VVV) en de commerciële exploitatie in het Markiezenhof. De museumfunctie kan niet los gezien worden van het hoofdgebouw van het Markiezenhof, omdat het hoofdgebouw zelf als het ware het topstuk in de collectie vormt.

De begane grond gaat meer functioneren als ontmoetingsplaats waar onder andere verhalen gedeeld worden. De eerste stap is dat de begane grond gratis toegankelijk wordt met ingang van 30 januari 2018.

Het museum op de 1e en 2e etage zullen gefaseerd aangepast worden, inclusief de koppeling van het verleden naar nu, en bijbehorende educatieprogramma’s. In het komende jaar wordt ook groot onderhoud aan het monument zelf gepleegd.

De ontwikkeling van het nieuwe museumontwerp voor de vaste tentoonstelling is in gang gezet. Daarbij willen we werken met landelijk bekende tentoonstellingbouwers, en vormt het verhalende concept ‘publiek, geheim, geheim, publiek’, de rode draad.

Het hele beleidsplan kun je hier downloaden (PDF - 3,5 MB)