Markiezenhof presenteert jaarverslag 2022

Lees hier het jaarverslag van 2022.

De wethouders zijn blij en het Markiezenhof trots dat er, ondanks een lastige start in verband met de nog geldende coronamaatregelen begin 2022, veel activiteiten zijn georganiseerd voor en met de stad.

In de tien maanden die we open waren, brachten zo’n 31.000 mensen een bezoek aan het Markiezenhof, waarvan 18.500 museumbezoekers. Dit is exclusief de bezoekers van o.a. ProefMei en op jaarbasis vergelijkbaar met pre-Corona.

In 2022 organiseerden we onder andere diverse kwaliteitstentoonstellingen, waaronder ‘Hoge Luchten’ in samenwerking met het Rijksmuseum en ‘If Clothes Could Talk’ een vernieuwende expositie voor jongvolwassenen. Maar ook verschillende maatschappelijke exposities, zoals ‘Ik ben jonge mantelzorger’ in samenwerking met WijZijn en ‘Oost West Thuis Best’ met aandacht voor vluchtelingen uit diverse windstreken en tijden.

Daarnaast konden we in de loop van het jaar ook weer podium zijn voor culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten, bijvoorbeeld ProefMei, Sena Guitar Awards, Popmonument, Jeugdmonumentendag, samenwerking met Vrouwen Integratie Vandaag, A Second Skin en andere betekenisvolle activiteiten. En konden we ook aan het einde van het jaar een start maken met educatief aanbod.

Ook stond 2022 in het teken van ‘Verbonden en Ondernemend’. Een kader van waaruit nog meer gekeken wordt hoe het Markiezenhof als stadspaleis naast haar museale nog meer kan bijdragen om de ambities van de stad als Beleefstad, aantrekkelijke stad voor burgers, bedrijven en instellingen als 4e stadsregio in Brabant. Dit kader zetten door in het nieuwe jaar waarbij we onder andere rondleidingen in het Markiezenhof door SBM (stadsgidsen Bergen op Zoom) aanbieden.

Benieuwd naar ons jaarverslag? Bekijk het hier op onze website.