Terugblik

Mix & Match

22 apr. t/m 18 jun. 2023

Diverse 17de t/m 21ste eeuwse portretten uit het depot zien het licht in deze tijdelijke tentoonstelling...


Het stadspaleis heeft een grote collectie portretten van mensen die van belang waren voor Bergen op Zoom. 

Hoewel sommige geportretteerden misschien direct herkenbaar zijn, zijn anderen dat niet. In deze tentoonstelling nodigen we je uit om zelf een match te maken tussen de mannen, vrouwen én dieren die zijn weergegeven. Wat verbindt hen volgens jou? Deel je historische kennis óf ficitieve, originele verhaal met het publiek.

Door de QR-code in de zaal, kun je aangeven welke twee portretten jij het meest interessant vindt en waarom. Schrijf je eigen verhaal: Zijn de twee personen familieleden, geliefden of vijanden? Of herinneren ze je aan iemand uit je eigen omgeving?

Als je graag wilt weten wie de geportretteerden echt waren, kun je dat in het begeleidende boekje lezen, te vinden in de zaal. Hierin staat uitgelegd wat hun namen waren en wat hun band was met de stad.

MATCH

Vanaf 2 juli t/m 3 september is de exclusieve topexpositie Match: 'een intieme ontmoeting van een topstuk uit het Rijksmuseum', te zien in het Markiezenhof!

Het topstuk uit het Rijkmuseum, uit de vaste collectie (!), ontmoet in het Markiezenhof een verwant topstuk uit de eigen collectie van het museum. 

Meer informatie kun je hier vinden.