Terugblik

Iedereen zijn topstuk

3 okt. t/m 4 feb. 2024

Diverse Bergse topstukken en meesterwerken uit de collectie van het Markiezenhof (16e-17e eeuw), aangevuld met privéverzamelingen, zijn te zien in deze unieke expositie.

  • Genre: expositie
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Locatie: Schatkamers, Tuinzaal, Grote Galerij en Educatieruimte - Markiezenhof
  • De Schatkamers, Educatieruimte en Grote Galerij zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
  • Prijs: reguliere entreeprijs, klik hier voor museum e-tickets.

Het Markiezenhof is van iedereen en voor iedereen en dit geldt ook voor de kunstwerken! Met de expositie 'Iedereen zijn topstuk' kom je in aanraking met onze topstukken en ontdek je wat de Bergse collectie zo bijzonder maakt.

Loop langs een imposant wandtapijt, bekijk origineel en exclusief zilverwerk en tref bijzondere objecten aan uit privécollecties en giften. Door middel van een oproep zijn de meest bijzondere particuliere objecten geselecteerd en zijn ze tentoongesteld in een aanvullende eigen mini-expositie die tegelijkertijd plaatsvindt met deze expo.

Voorafgaand aan de tentoonstelling kon je in de Hofzaal van het Markiezenhof stemmen op de verschillende topstukken uit de vaste collectie én uit het depot. Kom langs en ontdek welk topstuk de publieksfavoriet is!

Onze museumgidsen spelen daarnaast een belangrijke rol in deze expositie. Ze zijn van onschatbare waarde en vertellen elk hun persoonlijk verhaal bij het gekozen favoriete kunstwerk. Maar wat vind jij een topstuk?