Op locatie

Bezoek o.a. de Gevangenpoort met daarin een Escape Room!

Op verschillende locaties in en rond Bergen op Zoom worden regelmatig tentoonstellingen of activiteiten georganiseerd waarvoor de medewerkers van het museum verantwoordelijk zijn. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld exposities verzorgd in theater de Maagd, etalages in de Bosstraat en in verzorgingscentra. Op onze tentoonstellingenpagina kun je alle exposities terugvinden en zien op welke locaties ze eventueel te zien zijn.

Gevangenpoort

Op slechts 5 minuten loopafstand van het Markiezenhof, in de Lievevrouwestraat, bevindt zich de Gevangenpoort, onze buitenpost. De Gevangenpoort maakt deel uit van het Markiezenhof.

In dit oudste monument van Bergen op Zoom kunnen bezoekers tijdens de openingstijden onder begeleiding van een gids de verhalen van de vroegere bewoners ervaren. Een kleine expositie geeft meer inzicht in het verleden van misdaad en straf in de stad en in de Gevangenpoort zelf. Beneden in de poort is een populaire escaperoom gevestigd, volledig ingericht in de stijl van dit monument.

Meer informatie over de escaperoom, openingstijden en dergelijke kun je vinden op www.gevangenpoortboz.nl