Verwacht

PopMonument 2024

14 sep. 2024, 17:30 - 21:00

PopMonument viert feest! Op zaterdag 14 september organiseert het muziekfestival de 10e editie in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom.

 • Genre: muziekevenement
 • Leeftijd: alle leeftijden
 • Locatie: Kleine Binneplaats en Hofzaal
 • Prijzen en tickets vind je hier: PopMonument

Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen door bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en popmuziek op onverwachte en unieke historische locaties. De eerste namen zijn bekend: Prins S. en de Geit, Personal Trainer, J. Bernardt en Bongloard komen naar Bergen op Zoom.

 • Rotterdamse indieband Elephant bracht al twee prachtige albums uit met ‘Shooting for the Moon’ als laatste wapenfeit. Verwacht onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en teksten die het routineuze net wat romantischer doen lijken.
 • Nusantara Beat, een groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur die hun sporen verdienden bij o.a. Jungle By Night en EUT. Ze hebben nog geen album uit maar krijgen elke zaal en festival nu al flink aan het dansen!
 • Zeeuwse band De Toegift presenteerde zich vorig jaar met een geprezen debuutalbum. Hun eigenzinnige teksten en een frisse mix van indie, folk en jazz raken menig gevoelige snaar. En extra mooi: er komt nieuw werk aan!
 • Ook uit Rotterdam maar van een andere bloedgroep: Library Card. Nerveuze, ongrijpbare post-punk, waarin explosies van onverwachts grootse post-rock voortdurend op de loer liggen.
 • Belgische band Amatorski is, in navolging van Aafke Romeijn (2022) en Luka (2023) dit jaar de artist in residence van PopMonument. Ze brachten dit jaar na een lange periode van stilte album ‘Curves and Bends, Things Veer’ uit. Een plaat die voortkwam uit de zoektocht naar relaties tussen mens en natuur. Voor PopMonument maakt Amatorski de verbinding met het monument waar ze zullen spelen.
 • Ontdek Cloudsurfers met hun geflipte mix van gemuteerde garagepunk, post-grunge en psychedelische rock.

Eerder werden al de volgende namen aangekondigd:

 • Prins S. en de Geit brak met de hyperdansbare pop eigenlijk elk festival (Paaspop, Lowlands) af waar ze de afgelopen tijd stonden. Op PopMonument zijn ze één van de headliners en gaat het dak er in Gebouw-T ongetwijfeld af.
 • Ook bij Personal Trainer, de indierockers rondom Willem Smit, kunnen we wel stellen: dit collectief brengt elke zaal in extase met hun aanstekelijke tunes. Zij sluiten het festival af in de popzaal van de stad.
 • J. Bernardt, het project van Balthazar-frontman Jinte Deprez, speelde in 2017 één van de beste PopMonument shows ooit op de kleine binnenplaats van stadspaleis Markiezenhof. Tijdens de 10e editie van het festival doen ze het dunnetjes over. Zelfde plaats, zeven jaar later.
 • De messcherpe noise punk en garagerock Bongloard sluit het rijtje bevestigingen. Frontman en bandleider Jannes van Kaam is Bergenaar van origine en cureert zijn eigen podium in Provoosthuis. Die namen volgen later, maar zijn eigen Bongloard sluit het podium af.

Een avondvullend programma aan muziek, monumenten en kunst


De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van PopMonument. Een regulier festivalticket kost, net als vorig jaar, 37,50 euro. Voor jongeren t/m 27 jaar zijn een gelimiteerd aantal goedkopere tickets à 30,00 euro verkrijgbaar.

Alle optredens vinden plaats in de mooiste monumenten van de stad, waaronder in stadspaleis Markiezenhof, de Gevangenpoort, Provoosthuis, Gebouw-T en Theater De Maagd.

Met een ticket krijg je toegang tot alle monumenten, muziek en kunst.

De 10e editie van PopMonument Bergen op Zoom is op zaterdag 14 september, begint om 19.30 uur en duurt tot 02.00 uur.

PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Bergen op Zoom, Poppodium Gebouw-T, Theater De Maagd, Markiezenhof, Open Monumentendag, Stadsgidsen Bergen op Zoom, Music Hub Brabant, Lyfter, Hotel Zeezicht, Soundz en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.