Terugblik

Jamsessie: Hete Vuren

21 mei 2023, 12:00 - 13:30

Neem je eigen instrument mee, zing en/of jam met The Space Age Travellers band; BJ Baartmans (gitaar), Sjoerd van Bommel (drums) en Gerco Aerts (bassist).

21 mei 2023, 14:00 - 15:30


Deze drie zielsverwanten hebben voor hetere vuren gestaan met een rijk muzikaal verleden bij o.a. Roosbeef, JW Roy, Frederique Spigt, André Manuel, Ellen ten Damme, Mrs. Hips en Jack Poels. Hun muziek klinkt als een soundtrack voor een Spaghetti Western, Arthouse- of Cinema Noir film. Tijdens deze openbare jamsessie creëren ze een fijne basis om samen vrij te improviseren met genoeg ruimte voor humor en verbeelding.

Tijdens de openbare jamsessie creëren ze een fijne basis om samen te improviseren met genoeg ruimte voor humor en verbeelding. Een aantal leerlingen van CKB Popschool sluiten aan om drie covers (Pointer Sisters, Jerry Lee Lewis, Kings of Leon te spelen die aansluiten bij het thema Hete Vuren. Je kunt een klinkende reis door de tijd verwachten.

Visueel wordt die compleet gemaakt door projecties van Het Perkeffect in samenwerking met studenten van het MollerJuvenaat college. Reis een stukje mee als publiek of deelnemer!


Om 16:00 uur vindt de CD-presentatie plaats van 'Out Of The Flames'. Een exclusief concert én CD presentatie van Elly Kellner met The Space Age Travellers! Klik hier voor meer informatie.


The Space Age Travellers

BJ Baartmans is één van Nederland’s meest veelzijdige gitaristen. Naast producer en begeleider van vele artiesten is hij vooral ook singer-songwriter met een oeuvre van een elftal solo albums. Als eclectische gitarist is het moeilijk om hem in een bepaalde stijl vast te leggen, hoewel hij een karakteristieke toon heeft, een bluesy laid back gevoel dat helemaal van hemzelf is.

Sjoerd van Bommel is veelgevraagd studiomuzikant maar bovenal een podiumdier pur sang.
Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul/rootsmuziek gebaseerd, maakt dat er altijd te swingen valt maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht. Daarnaast is hij ook bekend als de zingende drummer met een opmerkelijk donker timbre.

Gerco Aerts is begenadigd bassist, die in 1997 op contrabas afstudeerde aan het Sweelinck Conservatorium. Hierna volgde vele samenwerkingen met o.a. Roosbeef, Ellen ten Damme, Andre Manuel, Wouter Planteijd, Willem van Manen’s Contraband, Sherry Dyanne en Saskia Laroo.

Leadsheets & partijen

Foto header: Arthur Bagen