Terugblik

Elly Kellner: CD presentatie Out Of The Flames

21 mei 2023, 14:00 - 21:59

Een exclusief concert én CD presentatie van Elly Kellner met The Space Age Travellers!

21 mei 2023 vanaf 16:00


Voor de tentoonstelling Hete Vuren (M6 i.s.m. Rijksmuseum) werd singer-songwriter Elly Kellner gevraagd om bij drie schilderijen liedjes te componeren. Het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland, is Elly's favoriete plek in haar voormalige woonplaats Bergen op Zoom. Het was dan ook een grote eer voor haar om deze uitnodiging te krijgen.

Kijkend naar de kunstwerken raakte ze vooral geïnspireerd door drie ervan. Thema's als eenzaamheid bij ouderen, verschil van smaak (onder andere in de liefde) en weer ‘rijzen als een fenix’ na het meemaken van verlies komen aan bod. Elly schreef het lied Out Of The Flames bij een groot schilderij van de Bergse schilder Fons Gieles. Hierop is een familie te zien rondom een haardvuur met een dromerige fenix die uit het vuur herrijst.

Met nog zes aanvullende liedjes is het album Out Of The Flames ontstaan dat 22 april uitkomt via alle online streaming platforms. Zondag 21 mei wordt de CD officieel gepresenteerd door Elly Kellner met de band The Space Age Travellers. Deze drie zielsverwanten hebben voor hetere vuren gestaan met een rijk muzikaal verleden bij o.a. Roosbeef, JW Roy, Frederique Spigt, André Manuel, Ellen ten Damme, Mrs. Hips en Jack Poels.

Het Perkeffect geeft met speciaal gemaakte visuals een extra dimensie aan het concert.


Foto header: Ann Beckers