Terugblik

Determinatiemiddag met Marco Vermunt

13 apr. 2024, 12:00 - 14:00

Heb je archeologische (bodem)vondsten, oude voorwerpen van aardewerk of wat anders en wil je daarover meer te weten komen? Kom dan naar het Markiezenhof en bezoek ook de expo Wouw!

  • Genre: informatie & expertise
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Tijd: 14.00 uur tot 16:00 uur
  • Locatie: Markiezenhof (Steenbergsestraat 8)
Om deel te kunnen nemen aan deze activiteit, heb je een geldig museumticket nodig (klik hier).

In samenwerking met Stichting In den Scherminckel (SIDS) organiseert het Markiezenhof en Kasteel van Wouw vanwege de tentoonstelling "WOUW!" een determinatiemiddag met Marco Vermunt.

Deze middag staat geheel in het teken van archeologische (bodem)vondsten en oude voorwerpen van aardewerk. Neem je eigen voorwerp en laat expert Marco Vermunt het analyseren. Zo kom je meer te weten wat de afkomst is en wat het gebruik is geweest van je vondst!

Het doel van de determinatiemiddag is om archeologische bodemvondsten uit deze omgeving nader te bekijken en meer zichtbaar te maken voor een breed publiek. Velen weten van een object niet precies wat het voorstelt of hoe oud het eigenlijk is. Daarnaast kunnen er interessante bodemvondsten opduiken die het vermelden waard zijn of voor verdere determinatie in aanmerking komen.