Verwacht

Dag van het Kasteel 2024

20 mei 2024, 09:00 - 15:00

Met korting het Markiezenhof bezoeken op tweede pinksterdag tijdens de Dag van Het Kasteel. Het thema van dit jaar is 'Aan tafel!'

Op de Dag van het Kasteel (tweede pinksterdag) zijn we geopend en is er een speciale prijs van slechts €6,00 per persoon (behalve voor kaarthouders)! Je hoeft geen e-ticket te kopen.


Aan tafel!

Deze editie is het thema ‘Aan Tafel!’, waarbij we de focus leggen op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen.

Eén van de belangrijkste aspecten van het leven en van cultuur is eten. Zonder eten is er geen leven mogelijk wat ervoor zorgt dat een groot gedeelte van het leven in het teken staat van voedsel. Dit was zeker ook het geval bij kastelen en buitenplaatsen. Ze hadden bijvoorbeeld vaak hun eigen moestuinen, enorm veel keukenpersoneel, uitgebreide tafeletiquette en prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met hun rijkdom te kunnen pronken.

Dag van het Kasteel 2024 (gereduceerd tarief!)

Ook nu zijn kastelen, buitenplaatsen en eten nog vaak met elkaar verbonden. Veel kastelen en buitenplaatsen zijn namelijk tegenwoordig een horeca locatie. Opnieuw worden veel locaties gebruikt voor heerlijke diners en gezellige ontbijtjes.

Voor meer informatie kun je terecht op www.dagvanhetkasteel.nl