Auto en parkeren

In de binnenstad van Bergen op Zoom kun je betaalt parkeren. De dichtstbijzijnde parking is gelegen aan het Mineurplein. Van hieruit is het slechts 2 minuten lopen naar het Markiezenhof. Daarnaast biedt het centrum parkeergarages en terreinen. Hier kun je je auto parkeren en achteraf betalen. Deze parkeergelegenheden zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Betalen op deze locaties is alleen mogelijk bij een van de betaalautomaten met contant geld, pinpas of creditcard.  

Er zijn een aantal openbare parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische- en hybride auto's. Op de openbare parkeerplaatsen wordt het kenteken parkeren gehanteerd.

Meer informatie over parkeren: www.parkerenbergenopzoom.nl

Parkeermogelijkheden

Openbaar vervoer

Met de trein stap je uit op NS-station Bergen op Zoom, waar twee keer per uur een intercity op het traject Amsterdam-Vlissingen stopt. Vanaf het station loop je in elf minuten naar het Markiezenhof. Je kunt ook één van de buslijnen (23-102-107-108-111-209-603) nemen vanaf het station naar halte Noordsingel. Echter is het vanaf hier nog negen minuten lopen naar het Markiezenhof.

Voor meer informatie over de actuele vertrek- en aankomsttijden: www.ns.nl  of plan je reis met www.9292.nl

Blinden, slechtzienden, mindervaliden

Op diverse plaatsen in het centrum van Bergen op Zoom zijn er parkeerplaatsen speciaal gereserveerd voor gehandicapten. Deze plaatsen zijn aangegeven met een blauw bord E06. Op deze plaatsen mag je alleen parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK). De kaart moet zichtbaar en leesbaar achter de voorruit zijn geplaatst. De gehandicaptenparkeerplaatsen met een blauw bord E06 + wit onderbord met kenteken zijn speciaal gereserveerd voor het voertuig met dat betreffende kenteken. 

Grote delen van de Zilvertentoonstelling zijn toegankelijk voor een rolstoel. Helaas is een deel van het monument alleen bereikbaar via trappen. Echter, bij de entree is een speciale zithoek, waar de gehele expositie te zien is op film.

Speciaal voor blinden en slechtzienden is met Dedicon, het Oogfonds en het Van Abbemuseum een programma ontwikkeld zodat ook zij van de zilvertentoonstelling kunnen genieten.

De rondleiding zelf is gratis, voor de toegang geldt een gereduceerd tarief van € 10,50 per deelnemer / per begeleider.

Per rondleiding is er plaats voor 15 deelnemers inclusief je begeleider(s). Deze graag vermelden bij aanmelding. Elke rondleiding wordt ondersteund door twee gidsen van het Markiezenhof en maandelijks wordt er een ander thema uitgelicht. Bij elk thema worden meerdere voorwerpen beschikbaar gesteld om te bevoelen.

Om aan te melden voor de rondleidingen blinden en slechtzienden klik hier

Video voor mensen met een beperking:

Klik hier om terug te gaan naar de Zilver homepage