Ken jij Joris al? En de draak? Joris is een grote held, want hij heeft de prinses gered. Dat zie je ook bij de zilvertentoonstelling: in de ringkraag bijvoorbeeld of op het schildje. Er is ook een speciale Joris en de Draak-speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de schat. Hou je van kleuren? Download hier de kleurplaat van Joris en de Draak.

Zilverspeurtocht

Vraag in het Markiezenhof naar het zilverkoffertje. Want daarmee ga je op een speurtocht langs de zilvertentoonstelling. Je krijgt allerlei leuke opdrachten die ook met Joris en de Draak te maken hebben en je kunt er iets mee winnen!

Zilverschatzoeken

Met een zilverdetector ga je op zoek naar de zilverschat die verborgen ligt bij het Markiezenhof. Zul jij hem vinden?

Zilverlab

In het Zilverlab kun je van alles maken en ontdekken. Je creëert de meest toffe dingen en doet allerlei proeven met zilver. Het Zilverlab is in het Markiezenhof en meestal op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag tijdens de zilvertentoonstelling open. Loop binnen en doe mee!

Reuzenspiegel

In het Markiezenhof staat op de 2e verdieping bij Woestijnzilver een hele grote spiegel met allerlei zilveren dingen die je om en aan kunt doen. Ook is er make-up en schmink om een zilverprinses of zilverridder te worden. Regelmatig komt er een schminkster die je kan helpen. Tip: maak een leuke Zilfie!

Klik hier om terug te gaan naar de Zilver homepage