Tijdens de zilvertentoonstelling vinden er tal van activiteiten plaats. Ook voor kinderen!

Ken jij Joris al? En de draak? Joris is een grote held, want hij heeft de prinses gered. Dat zie je ook bij de zilvertentoonstelling: in de ringkraag bijvoorbeeld of op het schildje. Er is ook een speciale Joris en de Draak-speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de schat. Hou je van kleuren? Download hier de kleurplaat van Joris en de Draak.

Zilverspeurtocht (Markiezenhof)

Vraag in het Markiezenhof naar het zilverkoffertje. Want daarmee ga je op een speurtocht langs de zilvertentoonstelling. Je krijgt allerlei leuke opdrachten die ook met Joris en de Draak te maken hebben en je kunt er iets mee winnen!

Zilverspoor van Joris en De Draak (binnenstad)

Help, er loopt een draak door de stad! Hij is ontsnapt van de ringkraag in het Markiezenhof en Joris zit hem op de hielen. Volg de zilveren voetstappen van de draak dwars door het historische centrum van Bergen op Zoom (start Stationsstraat) en lees onderweg het verhaal gemaakt door striptekenaar Wouter Goudszwaard.

Zilverschatzoeken

Met een zilverdetector ga je op zoek naar de zilverschat die verborgen ligt bij het Markiezenhof. Zul jij hem vinden?

Zilverlab

In het Zilverlab kun je van alles maken en ontdekken. Je creëert de meest toffe dingen en doet allerlei proeven met zilver. Het Zilverlab is op de 2e verdieping (Woestijnzilver) van het Markiezenhof. Loop binnen en doe mee! Je bent welkom op onze reguliere openingstijden.

Reuzenspiegel

In het Markiezenhof staat op de 2e verdieping bij Woestijnzilver een hele grote spiegel met allerlei zilveren dingen die je om en aan kunt doen. Ook is er make-up en schmink om een zilverprinses of zilverridder te worden. Regelmatig komt er een schminkster die je kan helpen. Tip: maak een leuke Zilfie!

Machtig Zilver App

Beleef de verhalen van zilvertentoonstelling “Voorbij IJdelheid” in het oudste stadspaleis van Nederland met een spannende quest-game op je smartphone. Klik hier voor meer informatie.

Gezellige VLAAMSE ZILVERKERMIS! Doe je mee?

Klompenspel, ring gooien, spijkerpoepen, vogel pik spel, muntjes werpen en nog veel meer.. Op zondag 29 oktober ben je van harte welkom! Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om terug te gaan naar de Zilver homepage