Auto en parkeren

In de binnenstad van Bergen op Zoom kun je betaalt parkeren. De dichtstbijzijnde parking is gelegen aan het Mineurplein. Van hieruit is het slechts 2 minuten lopen naar het Markiezenhof. Daarnaast biedt het centrum parkeergarages en terreinen. Hier kun je je auto parkeren en achteraf betalen. Deze parkeergelegenheden zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Betalen op deze locaties is alleen mogelijk bij een van de betaalautomaten met contant geld, pinpas of creditcard.  

Er zijn een aantal openbare parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische- en hybride auto's. Op de openbare parkeerplaatsen wordt het kenteken parkeren gehanteerd.

Meer informatie over parkeren: www.parkerenbergenopzoom.nl

Parkeermogelijkheden

Openbaar vervoer

Met de trein stapt u uit op NS-station Bergen op Zoom, waar twee keer per uur een intercity op het traject Amsterdam-Vlissingen stopt. Vanaf het station loopt u in elf minuten naar het Markiezenhof. U kunt ook één van de buslijnen (23-102-107-108-111-209-603) nemen vanaf het station naar halte Noordsingel*. Echter is het vanaf hier nog negen minuten lopen naar het Markiezenhof.

*Momenteel zijn er wegwerkzaamheden aan de Noordsingel tot circa eind augustus.

Voor meer informatie over de actuele vertrek- en aankomsttijden: www.ns.nl  of plan je reis met www.9292.nl

Blinden, slechtzienden, minder validen

Op diverse plaatsen in het centrum van Bergen op Zoom zijn er parkeerplaatsen speciaal gereserveerd voor gehandicapten. Deze plaatsen zijn aangegeven met een blauw bord E06. Op deze plaatsen mag u alleen parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK). De kaart moet zichtbaar en leesbaar achter de voorruit zijn geplaatst. De gehandicaptenparkeerplaatsen met een blauw bord E06 + wit onderbord met kenteken zijn speciaal gereserveerd voor het voertuig met dat betreffende kenteken. 

Speciaal voor blinden en slechtzienden is met Dedicon, het Oogfonds en het Van Abbemuseum een programma ontwikkeld zodat ook zij van de zilvertentoonstelling kunnen genieten.

Grote delen van de zilvertentoonstelling zijn toegankelijk voor rolstoel. Het gedeelte dat door de architectuur van het monument alleen met trappen bereikbaar is laten we voor minder validen zien in een speciale filmruimte in het Markiezenhof.