Groepsarrangement op maat

Voor groepen stellen we graag in overleg en op maat een arrangement samen, waarbij het tentoonstellingsbezoek uitgebreid kan worden met speciale zilvermenu’s, wandelingen en rondleidingen.

Neem voor een groepsbezoek of groepsarrangement contact op via: markiezenhof@bergenopzoom.nl of bel ons. Klik hier voor ons telefoonnummer.


Groepen en rondleidingen

In het Markiezenhof kun je met een groep (van 10 tot 25 personen) de museumrondleiding doen. Deze rondleiding kost € 60,- per groep + de entreeprijs p.p. van € 11,- (groepstarief).

Tijdens de zilvertentoonstelling kun je als groep ook de speciale rondleiding met kunsthistoricus boeken. Deze gaat dieper in op de expositie en de kunstschatten en kost € 100,- per groep.

Een rondleiding in de avonduren is ook mogelijk. Vanwege extra personeelskosten buiten de reguliere openingstijden komt bovenop de hierboven genoemde bedragen
€ 100,- extra per groep.

Een volledig overzicht van de toegangsprijzen is hier te vinden.

Zilverwandeling met gids

Een ervaren gids van de Stichting Bezichtiging Monumenten leidt je langs de locaties waar zilver- en goudsmeden vanaf de middeleeuwen tot nu hebben gewoond en gewerkt. Ontdek hun sporen en maak kennis met historisch Bergen op Zoom, een stad met een divers en rijk verleden.

Deze zilverwandeling kost € 6 p.p., dit is inclusief toegang tot een monument (met uitzondering van het Markiezenhof). Boek de zilverwandeling bij de VVV Brabantse Wal.

Individuele stadswandeling

Via het platform ‘Brabant vertelt’ kun je gratis een app met een zilverwandeling door historisch Bergen op Zoom downloaden. Je loopt langs de panden van de goud- en zilversmeden toen en krijgt met allerlei verhalen een kijkje in hun leven. Deze app geeft je een mooi beeld van hun ambacht en van de stad zelf.
Download de gratis app op brabantvertelt.nl/routes


Speciale zilvergerechten in restaurant La Pucelle (Markiezenhof)

Cultuur maakt hongerig, dus maak je museumbezoek compleet met culinair zilver. Als gastheer van de zilvertentoonstelling heeft La Pucelle speciale gerechten samengesteld met een ‘zilveren randje’. Kies een van de vele zilverlunches of zilverdiners of neem een rustmoment met koffie, thee of drankje en iets lekkers. Genieten in een informele sfeer in het stijlvolle restaurant of op het zonneterras aan de monumentale binnenplaats.


Vier je zilveren feest (25 jaar) in het Markiezenhof

Op twee data, die nog bepaald zullen worden, worden zilveren echtparen op vertoon van hun trouwboekje in het Markiezenhof verwelkomd en toegesproken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Na een lekker zilvergebakje krijg je een rondleiding door de zilvertentoonstelling. Het zilveren paar hoeft alleen de entreeprijs te betalen: de rest van de ontvangst is gratis.

Kun je aantonen dat je gedurende de zilvertentoonstelling 25 wordt, dan krijg je 50% korting op je entreekaartje of passe-partout.

Bestaat jouw bedrijf, school, vereniging 25 jaar? Vier het met een zilvergebakje, een aangeklede borrel ‘Momentum argentum’ of een culturele activiteit afgesloten met een lunch of diner in zilverstijl. Jouw wensen worden op maat uitgevoerd. Zie ook groepsarrangement.

Klik hier om terug te gaan naar de Zilver homepage