23 mei 2018

Op woensdag 23 mei hebben we het boek en de betekenis erachter onthuld in een persconferentie.

Het boek is een metafoor voor het verzamelen, ontsluiten en delen van geheimen. Want alleen op die manier blijven de vele verhalen van Bergen op Zoom en de Brabantse Wal bewaard.

In het boek staat het verhaal van de Zeeridder, dat vanmiddag door Ward Warmoeskerken werd voorgedragen. En juist op deze dag is de zeeridder (na onderhoud) weer op het torentje geplaatst!

Er was veel aandacht voor het boek, o.a. op radio NPO 1. Vanaf 24 mei kun je het boek komen bekijken in onze Hofzaal (entree begane grond is gratis).


8 mei 2018

We weten inmiddels iets meer over het boek dat op 16 april tijdens de werkzaamheden in het stadspaleis werd gevonden! Het boek blijkt niet aan een ketting te liggen (wat eerder gedacht werd), maar het is omwikkeld met een ketting en een slot. Alleen de sleutel van het slot ontbreekt.. Meer info is hier te lezen.


23 april 2018

Vorige week is in het Markiezenhof een ingemetseld boek gevonden. Met enige moeite is nu het boek uit de smalle schacht voorzichtig omhoog gehaald. Meer info is hier te lezen..


16 april 2018

Bij werkzaamheden tijdens het groot onderhoud in het Markiezenhof is onverwachts een boek gevonden. Het lag ingemetseld in een loze ruimte. Tijdens het noodzakelijk vervangen van een aantal plavuizen zijn zowel het boek als de ruimte door de technische dienst ontdekt!

Meer info kun je hier lezen!

Vondst boek Markiezenhof lowres.jpg


13 maart 2018

Inmiddels staat een groot gedeelte van het steigerwerk tegen onze voorgevel en Grote Binnenplaats. Kom je langs het stadspaleis via de Steenbergsestraat? Let dan op onze hekwerkbanners! De banners geven alvast wat hints van wat er staat te gebeuren in het Markiezenhof..


20 februari 2018

De steigers staan letterlijk voor de deur. Het groot onderhoud gaat starten. De komende maanden worden de gevels van het stadspaleis volledig onder handen genomen. Binnen is de herinrichting al volop aan de gang. Deze hele operatie zal naar schatting 1,5 tot 2 jaar duren. Uiteraard zijn wij gewoon open, dus maak onze 'werk-in-uitvoering' van dichtbij mee! De begane grond is gratis toegankelijk, voor de bovenverdiepingen vragen wij een kleine entreeprijs.


30 januari 2018

Vanaf vandaag (dinsdag 30 januari) is de gehele begane grond gratis toegankelijk! Bezoek de tentoonstelling Vastenavend Tentòòngespreid, neem een kijkje op de kleine Binnenplaats of drink een bakje koffie/thee in ons Museumcafé. Je bent van harte welkom! 
 
Voor het museum op de eerste en tweede verdieping heb je een ticket nodig. De herinrichting daar is volop in ontwikkeling, dus hanteren we tijdelijk een gereduceerde toegangsprijs zodra je een bezoekje wilt brengen aan deze verdiepingen. De prijzen kun je hier vinden. Kom langs en maak samen met ons deze spannende ontwikkeling mee...

23 januari 2018

Ons nieuw beleidsplan is klaar! Hierin staat wat we allemaal gaan doen de komende jaren en waar wij ons op gaan richten. Een tipje van de sluier alvast: het Markiezenhof wordt dé spil van spannende verhalen. Meer informatie en het beleidsplan kun je hier lezen.


8 januari 2018

De herinrichting is begonnen! Momenteel worden op de eerste verdieping de van Wittemgang en de Industriezaal onder handen genomen en zijn beperkt toegankelijk. De deuren van de Schatkamers (linkse deur in de van Wittemgang) blijven nog eventjes dicht..