Rolstoelgebruikers / Mindervaliden

Het Markiezenhof is een monument uit de late Middeleeuwen. Het gebouw is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of mindervaliden. De begane grond en Franse Tuin zijn toegankelijk voor alle bezoekers en er is een lift naar de eerste verdieping, waar de meeste zalen ook zonder meer toegankelijk zijn. Enkele ruimtes op de eerste verdieping (Industriezaal, Weervisserij) en de tweede verdieping (kermis) zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

Evenementen

Sommige evenementen in en om het Markiezenhof kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van één of meerdere zalen in het museum.

  • Vrijdag 30 juni: Hofzaal, Kleine Binnenplaats, Tuinzalen en Franse tuin vanaf 14:30 uur niet toegankelijk in verband met huwelijken en receptie.
  • Vrijdag 7 juli: De Hofzaal is slechts op bepaalde momenten open voor publiek in verband met 3 huwelijken.
  • Zaterdag 8 juli: Vanwege het theaterspektakel Shakespeare Verliefd, is de Grote Binnenplaats afgesloten, entree museum is via Steenbergsestraat 6 = VVV Brabantse Wal. 
  • Zondag 9 juli: Vanwege het theaterspektakel Shakespeare Verliefd, is de Grote Binnenplaats afgesloten, entree museum is via Steenbergsestraat 6 = VVV Brabantse Wal. 
  • Vrijdag 14 juli: De Hofzaal is vanaf 15:30 uur niet meer toegankelijk in verband met een huwelijk.
  • Zaterdag 15 juli: Vanwege het theaterspektakel Shakespeare Verliefd, is de Grote Binnenplaats afgesloten, entree museum is via Steenbergsestraat 6 = VVV Brabantse Wal. 
  • Zondag 16 juli: Vanwege het theaterspektakel Shakespeare Verliefd, is de Grote Binnenplaats afgesloten, entree museum is via Steenbergsestraat 6 = VVV Brabantse Wal. 

West-Brabants Archief / Studiezaal

Het West-Brabants Archief is gevestigd in het Koetshuis, Hofstraat 2B. Het Koetshuis maakt deel uit van het Markiezenhofcomplex. Bezoekers kunnen voor de archiefdienst kunnen terecht in het prachtig gerenoveerde Koetshuis.