Rolstoelgebruikers / mindervaliden / kinderwagens

Het Markiezenhof is een monument uit de late Middeleeuwen. Het gebouw is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mindervaliden en kinderwagens.

De begane grond en Franse Tuin zijn toegankelijk voor alle bezoekers en er is een lift naar de eerste verdieping, waar de meeste zalen ook zonder meer toegankelijk zijn.

Enkele ruimtes op de eerste verdieping (Industriezaal, Weervisserij) en de tweede verdieping (kermis) zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

Entree rolstoelgebruikers / mindervaliden

De reguliere entree via de Steenbergsestraat 6 is niet rolstoeltoegankelijk. Wil je het Markiezenhof bezoeken, graag aanbellen bij de VVV / Cultuurbalie. Een medewerker begeleid je naar de Grote Binnenplaats (Steenbergsestraat 8) waar je zonder enige moeite het gebouw kunt betreden.

Evenementen

Sommige evenementen in en om het Markiezenhof kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van één of meerdere zalen in het museum. Het museum is te allen tijde op maandagen gesloten met uitzondering van tweede paasdag (maandag) en Pinksteren (zowel eerste als tweede pinksterdag). Dan is het museum wel open.

datum evenement

2018

Wegens de herinrichting van het Markiezenhof zijn er mogelijk één of meerdere zalen niet toegankelijk. De laatste ontwikkelingen kun je hier lezen.

v.a. maandag
4 juni

De Tuinzalen worden opgefrist ten behoeve van de volgende tentoonstelling. 

Donderdag 
7 juni

Hofzaal tot 12.30 uur niet toegankelijk i.v.m. een huwelijk.

Vrijdag
8 juni

Hofzaal tussen 11.30 en 15.00 uur niet toegankelijk i.v.m. een huwelijk.

Zaterdag 
9 juni

Begane grond beperkt toegankelijk i.v.m. opbouw Jeugdmonumentendag en Monumentendag XL.

Zondag 
10 juni

Hele museum (ook de begane grond) is gesloten i.v.m. Monumentendag XL. Wel kun je je gratis aanmelden voor één van de activiteiten.

v.a. 12 juni t/m 19 juli

Kleine Binnenplaats is niet toegankelijk i.v.m. groot onderhoud.

Woensdag 
13 juni

Hofzaal en Franse tuin niet toegankelijk tot 13.30 uur i.v.m. een huwelijk.

Vrijdag   
15 juni

Hofzaal en Franse tuin tussen 13.00 en 15.00 uur niet toegankelijk i.v.m. een huwelijk.

Zaterdag
16 juni

Hofzaal tussen 13.30 en 15.30 uur niet toegankelijk i.v.m. een huwelijk. 


West-Brabants Archief / Studiezaal

Het West-Brabants Archief is gevestigd in het Koetshuis, Hofstraat 2B. Het prachtig gerenoveerde Koetshuis maakt deel uit van het Markiezenhofcomplex. Bezoekers kunnen voor de archiefdienst hier terecht.