Rolstoelgebruikers / mindervaliden / kinderwagens

Het Markiezenhof is een monument uit de late Middeleeuwen. Het gebouw is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mindervaliden en kinderwagens.

De begane grond en Franse Tuin zijn toegankelijk voor alle bezoekers en er is een lift naar de eerste verdieping, waar de meeste zalen ook zonder meer toegankelijk zijn.

Enkele ruimtes op de eerste verdieping (Industriezaal, Weervisserij) en de tweede verdieping (kermis) zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

Entree rolstoelgebruikers / mindervaliden

De reguliere entree via de Steenbergsestraat 6 is niet rolstoeltoegankelijk. Wil je het Markiezenhof bezoeken, graag aanbellen bij de VVV / Cultuurbalie. Een medewerker begeleid je naar de Grote Binnenplaats (Steenbergsestraat 8) waar je zonder enige moeite het gebouw kunt betreden.

Bijzondere data

Sommige evenementen in en om het Markiezenhof kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van één of meerdere zalen in het museum. Het museum is te allen tijde op maandagen gesloten met uitzondering van tweede paasdag (maandag) en Pinksteren (zowel eerste als tweede pinksterdag). Dan is het museum wel open.

datum evenement

2018

Wegens de herinrichting van het Markiezenhof zijn er mogelijk één of meerdere zalen niet toegankelijk. De laatste ontwikkelingen kun je hier lezen.

donderdag
9 augustus

Begane grond niet toegankelijk ivm de Zeeridder & Prinsessen dag.

21 juli t/m 11 augustus

Gedurende deze periode zijn er weer roofvogelshows in de Franse Tuin. De tuin is dan niet gratis toegankelijk. De shows zijn te bezoeken met een regulier museumkaartje


West-Brabants Archief / Studiezaal

Het West-Brabants Archief is gevestigd in het Koetshuis, Hofstraat 2B. Het prachtig gerenoveerde Koetshuis maakt deel uit van het Markiezenhofcomplex. Bezoekers kunnen voor de archiefdienst hier terecht.