Let op!

Vanwege de Corona-maatregelen vinden er helaas geen kinderactiviteiten (o.a. de speurtochten) plaats.


Voor meer informatie en reserveringen over speurtochten, graag altijd eerst telefonisch contact opnemen met ons. Klik hier voor onze contactgegevens.

Speurtochten

Kinderen kunnen tijdens hun bezoek aan het Markiezenhof een speurtocht volgen, waarmee ze op speelse wijze kennis maken met de geschiedenis van Bergen op Zoom en omgeving. De volgende speurtochten zijn te volgen voor kinderen, jongeren en gezinnen:

Koffer vol (4 t/m 8 jaar)

Gewapend met een koffer gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de zalen en gangen van het Markiezenhof. In de koffer zitten allerlei moderne gebruiksvoorwerpen, zoals euro's, een lampje en een kruik. Voorwerpen dus, die de kinderen in het dagelijks leven tegenkomen. In het museum gaan ze op zoek naar de oude tegenhanger hiervan. Euro's vormen een koppel met oude munten, bij de kruik hoort de bedpan. Op die manier leren de kinderen met andere ogen naar geschiedenis kijken en leren ze de overeenkomsten en verschillen met vroeger te zien. 'Een koffer vol!' is er vooral op gericht om de kinderen op een leuke en uitdagende manier kennis te laten maken met een museum. Speciaal voor deze speurtocht is een memoriespel ontwikkeld!

Op reis door het Paleis (7 t/m 12 jaar)

Ga op reis door het Markiezenhof en zoek de schatkisten met verhalen en geheimen, en voer leuke opdrachten uit. Vergeet niet met behulp van de labels in elke kist de geheimcode te kraken, deze heb je nodig voor een geheimzinnige opdracht. Bovendien kun je een leuke prijs winnen. De speurtocht is geschikt voor het hele gezin. Op reis door het paleis bestaat uit 3 verschillende niveaus, deze zijn te herkennen aan de sterretjes. Hoe meer sterretjes hoe moeilijker de opdracht.
Je krijgt bij de balie een leuk rugzakje mee met een begeleidersboekje. In de schatkisten zitten de bijbehorende kaarten, die je nodig hebt om de opdracht uit te voeren.

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien (7 t/m 12 jaar) 

Op de kermiszolder van het Markiezenhof kun je deze leuke speurtocht doen! Je ziet de kermis van vroeger met een ouderwetse nougatkraam, kan een spelletje spelen op de kermisautomaten en de kermisminiaturen laten draaien! Er is een rariteitenkabinet met echte beesten op sterk water, schedels en attributen van kermistypetjes zoals reuzen, dikke dames, dwergen, aapmensen, siamese tweelingen. In de cinematograafzaal draaien films en kom je alles te weten over de eerste films. Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en hou je van puzzelen dan is deze speurtocht iets voor jou?