Het Markiezenhof biedt diverse leuke speurtochten voor kinderen aan, waarmee ze op speelse wijze kennis maken met de geschiedenis van Bergen op Zoom en omgeving.

De entreeprijs is exclusief speurtocht. Wij rekenen hier een kleine toeslag voor bij binnenkomst (€1,55 per deelnemer). De volgende speurtochten zijn te volgen voor kinderen, jongeren en gezinnen:

Puzzels voor speurneuzen (4-6 jaar)

Ontdek de drie sfeevolle zalen van Authentiek Bergs op een uitdagende manier!

In deze ruimten maak je kennis met de tradities van Bergen op Zoom. Typisch Bergs zijn de weervisserij (ansjovis), de Maria Ommegang en hét feest van de Bergenaren: Vastenavend!

Neem je rugtasje vol met blokjes mee en puzzel er op los! Wat er op deze puzzels staat? Dat weten alleen de speurneusjes..


Op reis door het paleis (4 t/m 12 jaar)

Ga je mee? Je gaat op reis door het Markiezenhof en je mag zelf je route bepalen. Onderweg ontdek je schatkisten, verhalen en geheimen en voer je leuke opdrachten uit in de volgende 7 zalen (kies zelf je volgorde.

  • Begane grond:
    HOFZAAL
  • 1e verdieping:
    ZAAL 1747 > THEODOORKAMER (stijlkamer) > HENRIËTTEKAMER (stijlkamer) > AUGUSTAKAMER (stijlkamer)
  • 2e verdieping:
    AUTHENTIEK BERGS (industrie 1e en 2e ruimte) > AUTHENTIEK BERGS (tradities 3e ruimte)

Komt dat zien, komt dat zien! (8 t/m 12 jaar)

Een nieuwe speurtocht over kooplui, kwakzalvers, muzikanten en kunstenmakers. Op de nostalgische kermiszolder kun je deze leuke speurtocht doen.

Je begint bij de jaarmarkt tussen de koopmannen en de dansende beren. Daarna volgt het spannende anatomische kabinet.. Ontdek de skeletten, schedels van opgezette dieren, attributen van kermistypetjes zoals reuzen, dwergen en een Siamese tweeling! Tenslotte beland je bij de miniatuurkermis. Hier zie je echte draaimolens en carrousels! De miniaturen zijn heel precies nagemaakt en sommige kunnen ook echt bewegen.

'Komt dat zien, komt dat zien' is een spannende speurtocht door het hele kermismuseum met grappige vragen en leuke rebussen!


Contactgegevens

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.