Kinderen kunnen tijdens hun bezoek aan het Markiezenhof een speurtocht volgen, waarmee ze op speelse wijze kennis maken met de geschiedenis van Bergen op Zoom en omgeving. De volgende speurtochten zijn te volgen voor kinderen, jongeren en gezinnen:

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien (7 t/m 12 jaar) 

Op de kermiszolder van het Markiezenhof kun je deze leuke speurtocht doen! Je ziet de kermis van vroeger met een ouderwetse nougatkraam, kan een spelletje spelen op de kermisautomaten en de kermisminiaturen laten draaien! Er is een rariteitenkabinet met echte beesten op sterk water, schedels en attributen van kermistypetjes zoals reuzen, dikke dames, dwergen, aapmensen, siamese tweelingen. In de cinematograafzaal draaien films en kom je alles te weten over de eerste films. Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en hou je van puzzelen dan is deze speurtocht iets voor jou?

Gevelstenenspeurtocht (gezinsspeurtocht)

Leuk voor het hele gezin! Deze speurtocht, die 45 tot 60 minuten duurt, laat je met andere ogen kijken naar bijzondere plekken in de binnenstad van Bergen op Zoom. De speurtocht is verkrijgbaar bij de kassa van het Markiezenhof. De kosten zijn € 1,50 exclusief toegang museum voor kinderen en voor volwassenen.  

Voor meer informatie en reserveringen over speurtochten, graag altijd telefonisch contact opnemen met het museum. Klik hier voor ons telefoonnummer.