De verschillende educatieve pakketten van het Markiezenhof bieden scholieren van de middelbare school een inspirerende manier van kijken en leren. Leerlingen kunnen het museum met hun schoolklas bezoeken, in groepjes of individueel. Boek één van onderstaande schoolprogramma’s en beleef samen het onderwijsaanbod. Bij elk programma is lesmateriaal voor in de klas. 


TIJDELIJK: Stadslucht maakt Vrij (onderbouw)

Aanvullende op de expositie 'Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks' is er leerzaam en leuk lesmateriaal beschikbaar. Laat leerlingen kennismaken met het thema 'vrijheid' op verschillende manieren.

Centraal staat de onderzoeksvraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou in je eigen stad?’. Leerlingen gaan met elkaar in gesprek wat dit voor iedereen betekent en daarna verwerken zij dit op een creatieve manier.

Dus wat betekent vrijheid voor jou in je eigen stad..?

Het lesmateriaal is geschikt voor de onderbouw (Voortgezet Onderwijs) en ook geschikt voor groep 8 (Primair Onderwijs).

Het volledige lespakket kun je hier vinden.


Educatieve programma's

  • Romeinse leskist. Doelgroepen groep 7 en 8 primair onderwijs en klas 1 voortgezet onderwijs. Een kist vol replica's van voorwerpen die in Brabant in de Romeinse tijd werden gebruikt, laat leerlingen op een bijzondere manier kennis maken met het thema Romeinen. De leerlingen gaan aan de slag met de voorwerpen uit de leskist. Aan de hand van de bijbehorende werkbladen komen zij meer te weten over de verschillende aspecten van het leven in de Romeinse tijd, waaronder het schrift, geld, kleding, infrastructuur, het badhuis, huizenbouw, religie, sport en spel en het leger. Klik hier voor de docentenhandleiding.

Nieuwe educatieve producten zijn in ontwikkeling. 

Speciale openingstijden en tarieven onderwijs

Educatieve programma's kunnen geboekt worden van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. De leerlingen worden bij elk educatief programma begeleid door een museumdocent. De educatieve projecten duren 60 minuten (+ voorbereidende les op school). € 1,50 per speurtocht (exclusief entree museum). Entree vanaf 12 jaar met CJP pas € 6,50. Begeleiders zijn gratis.

De leskist Romeinen in Nederland duurt 3 tot 6 uur (facultatief een bezoek aan het museum) € 50,- (huur leskist voor 3 weken excl. bezoek aan museum). Vooraf reserveren.


Contactgegevens

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.