Door educatie te verbinden met het museum bieden we scholieren van de middelbare school een inspirerende manier van kijken en leren. Leerlingen kunnen het museum met hun schoolklas bezoeken, in groepjes of individueel. 

If Clothes Could Talk

Aansluitend op de nieuwste mode-expo 'If Clothes Could Talk' (16-09-22 t/m 19-03-22) biedt het Markiezenhof een tijdelijk, exclusief en leuk lespakket aan!

Centraal binnen deze expo staat kleding. Kleding heeft invloed op wat je uitstraalt, hoe jij je gedraagt en hoe jij je voelt. Welk verhaal vertel jij met jouw kleding?

Door drie hoofdthema's: gevoel, gedrag en uitstraling te combineren, gaan we dieper in op dit universele onderwerp. Het gevoel wordt op interactieve beleving versterkt door de kunstfilm van Funda Erzade (winnares Berlin Indie Film Festival 2021) en de prachtige design jurken van Rosalie Boonstra (Vogue, Heb ik wat van je aan (Net5), trouwjurk Maxime Meiland).

Ook is de designjurk van de Belgische prinses Delphine van Saksen-Coburg én het groene pak (kopie) van prinses Alexia te zien.

Woordkunstenares Amber Setta neemt jou op creatieve manier verder mee in de verhaallijnen die deze expo ondersteunen.

Omdat het thema veel jongeren zal aanspreken, is deze tentoonstelling een mooie kans om met hen in gesprek te gaan over de drie thema’s:

  • Uitstraling: Wat vertel jij vandaag met jouw outfit?
  • Gevoel: Welke outfit geeft jou een goed gevoel?
  • Gedrag: Hoe verandert jouw favoriete outfit jouw gedrag?

Meer informatie & prijzen:


Romeinse leskist (groep 7/8 & klas 1 voortgezet onderwijs)

Een leskist vol replica's van voorwerpen die in Brabant in de Romeinse tijd werden gebruikt, laat leerlingen op een bijzondere manier kennis maken met het thema Romeinen. De leerlingen gaan aan de slag met de voorwerpen uit de leskist. Aan de hand van de bijbehorende werkbladen komen zij meer te weten over de verschillende aspecten van het leven in de Romeinse tijd, waaronder het schrift, geld, kleding, infrastructuur, het badhuis, huizenbouw, religie, sport en spel en het leger. Klik hier voor de docentenhandleiding.

Praktische informatie

  • Groepsbezoeken dienen onder begeleiding van de leerkracht plaats te vinden.
  • Educatieve programma's kunnen geboekt worden van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur.
  • Buiten openingstijd berekenen wij een extra tarief van € 75,00.
  • Entree vanaf 12 jaar met CJP pas € 8,00. Begeleiders zijn gratis.
  • Rondleiding door onze conservator €60,00 boven op de totale toegangsprijs.
  • De educatieve projecten duren 60 minuten (+ voorbereidende les op school).
  • Speurtochten: toeslag € 1,50 op entreeprijs museum per persoon.

Contactgegevens

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.