De verschillende educatieve pakketten van het Markiezenhof bieden scholieren van de middelbare school een inspirerende manier van kijken en leren. Leerlingen kunnen het museum met hun schoolklas bezoeken, in groepjes of individueel. Boek één van onderstaande schoolprogramma’s en beleef samen het onderwijsaanbod. Bij elk programma is lesmateriaal voor in de klas. 

Educatieve programma's

  • Symbolen. Doelgroep(en) vanaf 12 jaar. Vak(ken) CKV, Geschiedenis. Tijdsduur 45 tot 60 minuten. € 1,50 per leerling, exclusief entree (1 begeleider per 10 leerlingen gratis). Klik hier voor de docentenhandleiding.

  • Romeinse leskist. Doelgroepen groep 7 en 8 primair onderwijs en klas 1 voortgezet onderwijs. Een kist vol replica's van voorwerpen die in Brabant in de Romeinse tijd werden gebruikt, laat leerlingen op een bijzondere manier kennis maken met het thema Romeinen. De leerlingen gaan aan de slag met de voorwerpen uit de leskist. Aan de hand van de bijbehorende werkbladen komen zij meer te weten over de verschillende aspecten van het leven in de Romeinse tijd, waaronder het schrift, geld, kleding, infrastructuur, het badhuis, huizenbouw, religie, sport en spel en het leger. Klik hier voor de docentenhandleiding.

Speciale openingstijden en tarieven onderwijs

Educatieve programma's kunnen geboekt worden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. De leerlingen worden bij elk educatief programma begeleid door een museumdocent. De educatieve projecten duren 60 minuten (+ voorbereidende les op school). € 1,50 per speurtocht (exclusief entree museum). Entree vanaf 12 jaar met CJP pas € 7,50. Per klas 3 begeleiders gratis. Entree voor extra begeleiders is € 9,-. 

De leskist Romeinen in Nederland duurt 3 tot 6 uur (facultatief een bezoek aan het museum) € 50,- (huur leskist voor 3 weken excl. bezoek aan museum). Vooraf reserveren.

Voor meer informatie en reserveringen graag altijd telefonisch contact opnemen met het museum. Klik hier voor ons telefoonnummer.