Tijdens de zilvertentoonstelling van 20 mei t/m 29 oktober gelden er aangepaste groepstarieven. Deze kunt u hier vinden.

Als u het museum bezoekt in groepsverband, geldt voor groepen vanaf 15+ personen een korting op de entreeprijs van  € 1,- p.p. U betaalt dan € 8,- p.p. Voor groepen biedt het Markiezenhof de mogelijkheid om een rondleiding te volgen, waarbij een van onze museumgidsen u door het stadspaleis leidt en kennis laat maken met de geschiedenis van het complex en de streek. Een rondleiding (1 uur) kost € 60,- per groep en is mogelijk tot een maximum van 25 personen. U dient een rondleiding telefonisch aan te vragen via het museum. Klik hier voor ons telefoonnummer. Tot  24 uur van tevoren kunt u een rondleiding kosteloos annuleren.

Drie rondleidingen zijn bij het Markiezenhof te volgen:

  • Het Markiezenhof en zijn bewoners (tevens rolstoelvriendelijk). Maak kennis met de bewoners van het stadspaleis en laat u rondleiden door hun woonvertrekken. U zult veel te horen krijgen over de bouw- en restauratiegeschiedenis van het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland.
  • Geschiedenis van Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is al ruim 800 jaar stad. De stad was de hoofdplaats van de heerlijkheid (later markiezaat) Bergen op Zoom. Tijdens de bloeitijd aan het einde van de middeleeuwen bezochten kooplieden van heinde en ver de stad voor de twee jaarmarkten. Vanaf de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werd Bergen op Zoom een vesting- en garnizoensstad en kreeg diverse belegeringen te verduren. Aan het einde van de negentiende eeuw werd de vesting ontmanteld om plaats te maken voor industrie en stadsuitbreiding. Gedurende al die eeuwen verloren veel bezoekers hun hart aan de stad en bleven er wonen.
  • Jaarmarkten en kermis. In Bergen op Zoom was men van alle markten thuis. Al vanaf de late middeleeuwen was de stad beroemd om zijn twee jaarmarkten, de Paasmarkt net na Pasen en de Koudemarkt halverwege november. Uit alle windstreken van Europa kwamen kooplieden via de Schelde naar Bergen op Zoom om handel te drijven. Op de marktpleinen klonken niet alleen de aanprijzingen van de handelaren, maar werd het publiek ook vermaakt met allerlei attracties. De kermis was geboren en bleef bestaan toen aan het begin van de twintigste eeuw de jaarmarkten werden afgeschaft.

Koffie- en luncharrangement

Bij de aanvraag van uw rondleiding kunt u desgewenst de opties voor een koffiearrangement of lunch bespreken. Koffie- en luncharrangementen voor groepen zijn op aanvraag te bespreken en altijd afgestemd op uw wensen.Via onze speciale evenementenwebsite kunt u informeren naar alle opties op het gebied van aanvragen inclusief eten en drinken.