Het Markiezenhof wil zich als modern stadsmuseum profileren en een actieve rol spelen in cultureel en monumentaal Bergen op Zoom. Het stadspaleis waarin het museum is gevestigd is een platform voor kunst, cultuur en erfgoed. Het beleidsplan 2018- 2023 van het Markiezenhof kun je hier downloaden (PDF - 3,5 MB).

Gevangenpoort 

De Gevangenpoort, het oudste monument van de stad (1350) is sinds september 2015 een buitenpost van het Markiezenhof. Na een grondige restauratie, herinrichting van het interieur en de inrichting van een tentoonstelling is er van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Deskundige gidsen geven rondleidingen in de Poort. Onderin het gebouw is een spannende Escape Room gevestigd. 

Onsite, offsite, online

Het Markiezenhof zet zichzelf en Bergen op Zoom op de kaart door een actieve programmering van tentoonstellingen en -activiteiten binnen het eigen complex (onsite), op locaties in de stad en de regio (offsite) en via digitale media (online). Wij gaan daarbij uit van de drie sleutelbegrippen in de Cultuurvisie van de gemeente Bergen op Zoom: creatief-innovatief, talentvol en historisch.