Markiezenhof.nl is veranderd, en hoe! Vanaf 27 juni is onze nieuwe website, momenteel nog in betaversie, gelanceerd. Een volledig nieuwe site voor het museum, met veel informatie over tentoonstellingen, de collectie en het gebouw zelf. Geïllustreerd door prachtig, grotendeels nieuw, fotomateriaal. Laat je verrassen door wat je in het oudste stadspaleis van Nederland allemaal kan zien en doen!

Partners

De website werd ontwikkeld in samenwerking met INTK uit Utrecht, een ervaren bureau dat voor veel culturele instellingen in binnen- en buitenland digitale strategieën en projecten ontwikkelt en uitvoert.

Tevens is vanaf eind 2015 onze huisstijl vernieuwd, die ook duidelijk in deze website terugkomt. De vernieuwde huisstijl werd ontwikkeld door Mirjam Drenth van creatief collectief Hotel Zeezicht uit Bergen op Zoom. Het vernieuwde logo geeft een frisse en moderne twist aan het klassieke logo, waarin de drie maliën uit het wapen van de Heren en markiezen van de stad nog steeds een prominente plaats hebben.

Archief en museum: twee websites

Waar voorheen de website werd gedeeld met het gemeentearchief van Bergen op Zoom, ook gevestigd in het Markiezenhof, is deze website nu volledig gericht op het museum. Het West-Brabants archief (de voormalige archiefdiensten van Bergen op Zoom, Roosendaal en Oudenbosch die nu samen in een nieuwe organisatie zitten) heeft vanaf vandaag ook een volledig nieuwe website: www.westbrabantsarchief.nl. Neem ook daar zeker een kijkje als je geïnteresseerd bent in historisch onderzoek en/of de geschiedenis van je eigen familie.