In 2017 wil de gemeente Bergen op Zoom een 'storytellingstad' worden. De stad kan zich onderscheiden door zich te specialiseren en uit te blinken in storytelling.
Dat is op 14 december tijdens een inspiratieavond in het Markiezenhof gepresenteerd, als de uitkomst van het cocreatie-traject Expeditie Catan. De eerste stappen voor storytellingstad worden in 2017 al gezet. Het Markiezenhof wordt een verhalenpaleis, met verschillende functies die samenhangen met storytelling. In het voorjaar 2017 komt de VVV in het Markiezenhof. Hierdoor ontstaat een 'knooppunt' voor de bewoners en bezoekers in de stad en regio (Brabantse Wal). Voor het verder uitwerken van het verhalenpaleis, vinden er in 2017 weer inspiratiesessies en werkateliers plaats met diverse partners.

Expeditie Catan

Het concept storytelling is ontstaan uit Expeditie Catan, dat weer een onderdeel is van de Brede Aanpak Binnenstad. Het doel van Expeditie Catan is het toevoegen van een trekker voor de binnenstad, de invulling van het Markiezenhof en de monumenten en daaraan gelinkte evenementen. Expeditie Catan is een cocreatie van ondernemers, culturele stichtingen, inwoners, cultuurbedrijf, citymarketing en de gemeente.