Samen met zeven andere ondernemers lanceert Novitas Heritage een online spelconcept gebaseerd op escape rooms. Alle musea en escape rooms zijn momenteel gesloten in verband met het COVID-19 virus, waardoor zij niet meer te bezoeken zijn door het publiek. Museum Escape Online: De Vacature is een online escape room, waarbij mensen vanaf huis toch deze musea kunnen ervaren. Het spel is volledig via de website te spelen, waarbij er als gezin of in vriendengroepen via telecommunicatie kan worden samengewerkt.

Museum Escape Online: De Vacature

Spelers gaan tijdens het spel een paar uur aan de slag als een ‘ethische hacker’ om de beveiliging van een zestal musea te testen. Aangezien de musea in Nederland ook gesloten zijn, is dit uiteraard de uitgelezen kans voor kwaadwillende personen om hier ongezien binnen te breken. Tijdens het spel zal blijken of alles wel is wat het lijkt en of ons Nederlands erfgoed in gevaar is! Het spel kan het best worden gespeeld in groepjes van 2-4 (als gezien of digitaal op afstand) en is te boeken op http://www.museumescape.nl. Groepen zullen tussen de 2,5 en 6 uur bezig zijn met het verhaal.

Intelligente lockdown brengt creativiteit naar boven

Door de intelligente lockdown zijn zowel musea als escape rooms gesloten en zitten een hoop mensen thuis. Om mensen toch ook thuis op een leuke wijze af te kunnen bieden leiden, zien we de laatste weken online varianten van fysieke activiteiten verschijnen. Zo zijn de ontwikkelaars van Museum Escape Online ook onderdeel van de groep ‘Creators United’. Door deze groep van 18 escape room eigenaren samen is twee weken geleden ‘De Verloren Herinnering’ gemaakt, een spel met inmiddels al meer dan 60.000 aanmeldingen.

Een sterk ontwikkelteam

Voor dit nieuwe concept heeft Novitas Heritage de handen ineen geslagen met webdeveloper Interweave Communication en een aantal escape rooms: Assen Escape Rooms, Delft Escape, Emmelocked, Escaperooms 071, Turf Real Life Gaming en Your Escape Room.

Musea die bij hebben gedragen aan ‘De Vacature’ zijn: Archeologisch Museum Haarlem, Frans Hals Museum, Markiezenhof, Museum het Pakhuis, het Noord-Hollands Archief en het Rijksmuseum van Oudheden.