Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is vanaf 21 januari 2016 ook digitaal te bekijken dankzij het Google Art Project, onderdeel van het Google Cultural Institute. Deze service van Google, waar naast internationale musea ook diverse grote Nederlandse musea aan deelnemen, maakt het mogelijk om musea van binnen te bekijken via de bekende Street View techniek.

Google benaderde het Markiezenhof voor deelname aan het Art Project, waarna met behulp van Google’s technologie door een trolley, een soort karretje met 360 graden camera’s erop, in de mooiste ruimten van het stadspaleis Street View opnamen werden gemaakt. Ook het monumentale gebouw zelf en de binnenplaatsen werden vastgelegd.

Street View

De opnamen werden verrijkt met afbeeldingen van hoge kwaliteit en details over de collectie van het museum, waardoor het nu bijvoorbeeld mogelijk is vanuit Street View gedetailleerd in te zoomen op de Christoffelschouw of het bekende miniatuurschilderij van de Grote Markt in 1580 door Hans Bol. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen een groot deel van het museum en ruim zestig objecten uit de collectie eenvoudig thuis bekijken, met informatie erbij in het Nederlands en Engels.

Via google.com/culturalinstitute zijn de beelden en de Street View opnamen te bekijken door op Markiezenhof te zoeken. In de slider bovenaan de homepagina van deze website is de Street View ook geïntegreerd, inclusief audio! Klik op de afbeelding hieronder om rechtstreeks naar de pagina van het Google Art Project te gaan: