Belangrijke informatie

Gedurende dit spel is de gehele beneden verdieping niet toegankelijk voor regulier museumbezoek. De bovenverdiepingen zijn wel toegankelijk voor publiek, maar niet rolstoeltoegankelijk. Traplopen is noodzakelijk. De bovenverdiepingen zijn tegen een gereduceerd tarief te bezichtigen. Klik hier voor de prijzen. Het museum is gedurende deze periode te betreden via de entree van de VVV. Een ticket voor het museum is daar tevens te verkrijgen.

Let op! Reeds aangeschafte e-tickets zijn niet geldig gedurende deze periode.

Een ticket voor de escape game biedt geen toegang tot het museum op de bovenverdiepingen.


De Zeeridder waakt al eeuwenlang over zijn dierbare schatten: de verhalen van Bergen op Zoom. Een vloek van De Bokkenrijders gooit echter roet in het eten. De gevreesde bende wil de verijdelde verovering van de stad wreken en de geschiedenis herschrijven. Historische personages komen weer tot leven en worden geteisterd door kwelgeesten. Deelnemers aan de game worden uitgedaagd om de Bokkenrijders te verslaan en de schatten van de Zeeridder veilig te stellen. De kaartverkoop is vandaag gestart op www.culture-escape.com.

De game

Voor ‘De Schatten van de Zeeridder’ wordt het Markiezenhof omgetoverd tot een bruisende middeleeuwse stad waar fantasie en geschiedenis versmelten. De spelers mengen zich tussen historische figuren en gaan met een gilde op ontdekkingstocht. Door middel van interactie en een serie spannende opdrachten moeten ze de vloek van de Bokkenrijders zien te verbreken; het lot van de Bergse geschiedenis ligt dus in hun handen. De Zeeridder zoekt dappere helden vanaf 6 jaar, die de strijd aandurven in een magische wereld waar demonen op de loer liggen...

Storytelling

Met Culture Escape ‘De Schatten van de Zeeridder’ geeft de gemeente Bergen op Zoom invulling aan de ambitie om dé storytelling stad van Nederland te worden. Culture Escape, het geesteskind van Basecamp Games uit ‘s-Hertogenbosch, is een escape experience waarbij technologie, interactief theater en cultureel erfgoed worden gecombineerd tot een ongekende belevenis.

De drie uur durende game is speelbaar voor groepen tot 80 personen tegelijk en vindt plaats van 20 december 2017 t/m 4 januari 2018 in verhalenpaleis het Markiezenhof te Bergen op Zoom.

De ‘Schatten van de Zeeridder’ wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente en cultuurbedrijf Bergen op Zoom en Brabant C. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Meer info & tickets: www.culture-escape.com en Facebook.