In een oud stuur van een racefiets zat een fotootje, een stukje stof en een papiertje. Op dit papiertje stond de naam Jack Vielvoye. Niemand minder dan de dochter van Jack, Loes Vielvoye, herkende deze naam in het artikel en wist ons het één en ander te vertellen over dit geheim.

Jack Vielvoye is geboren op 2 januari 1924 in Vlissingen en was werkzaam bij de douane in Roosendaal als commis. Als kostganger kwam Jack terecht bij de familie van Alem, wonend aan de Voorstraat 135 in Roosendaal. Dit adres staat op het stukje stof dat in het stuur was gevonden. De persoon op de foto van het stuurgeheim is Nelly van Alem, geboren op 17 juni 1924. Jack en Nelly kregen een relatie en trouwden op 31 maart 1950. Het kerkelijk huwelijk werd bevestigd op 31 maart 1951 in de Sint Josephkerk te Roosendaal. Loes werd een jaar later, in 1952, geboren. Jack en Nelly zijn dus de ouders van Loes!

Echter toen Loes 3 jaar was verdween haar vader uit haar leven en uit het leven van Nelly. Momenteel is alleen bekend dat Jack nog leeft. Nelly overleed onlangs op 17 september 2016. Het geheim is dus voor een groot deel opgelost. We weten inmiddels wie de personen zijn, maar niet waarom deze briefjes in het stuur waren verstopt. De datum 8-1-1947 op het briefje blijft voorlopig ook nog een groot raadsel… Ben jij of ken jij Jack Vielvoye en weet je meer over dit stuurgeheim? Laat het ons weten en help ons dit verhaal compleet te maken.