Stichting De Vrienden van het Markiezenhof geven, na vijf succesvolle edities, het stokje over aan het Cultuurbedrijf en West-Brabants Archief. Voorzitter Hélène van Oorschot-van de Watering van de stichting bedankten de werkgroepleden (Aagje Pel, Marie-José Bakker, Peter Pel, Elske van der Hoeden, Trudy Vrolijk en Auri Peters) die zich jarenlang actief hebben ingezet voor de Juniorprijs. Claartje Rijkers (Cultuurbedrijf) is de nieuwe coördinator van dit initiatief. 

Als dank voor hun inzet ontvingen zij een duurzaam cadeau, een kleurrijke 'shopper' dat gemaakt is van oud plastic, verkregen uit de Juniorprijs-hekwerkbanner dat vorig jaar te zien was in het Markiezenhof.

Na dit symbolisch gebaar benadrukte Cees Meijer, directeur van het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom, de samenwerking op te blijven zoeken en ziet de volgende edities met volle vertrouwen tegemoet. 

Tevens werd het nieuwe thema voor de komende editie bekend gemaakt: "Secrets of Freedom". Dit thema sluit aan bij de herdenkingen van 75 jaar vrijheid die vanaf dit najaar plaatsvinden. Nederland werd bevrijd tussen oktober 1944 en mei 1945 van de Duitse bezetting. Dit resulteerde in het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

De Juniorprijs is een initiatief om de jeugd van Bergen op Zoom en omstreken te verbinden met kunst, cultuur en erfgoed.

www.juniorprijs.nl

Juniorpijs201901480.jpg