De Hofzaal van het Markiezenhof biedt op donderdagavond 14 juni een sfeervolle ambiance voor een gevarieerd programma van klassieke en hedendaagse muziek dat om 19:30 begint. Iedereen is welkom, gratis kaarten zijn verkrijgbaar bij de CKB balie.

Het Examen Festival is een combinatie van twee piano examens. Emma Dekker laat heel wat toetsen dansen voor haar C diploma. Dit is het hoogste dat je bij het CKB kunt halen en het is de bedoeling dat je het examen doet in de vorm van een concert dat je zelf organiseert en presenteert. Emma bundelt haar krachten hiervoor met B examenkandidate Carmen de Ruiter zodat het publiek een afwisselende avond krijgt, met spel op hoog niveau.

Op het programma staan werken van grote klassieke componisten zoals Bach, Mozart, Liszt en Grieg afgewisseld met hedendaagse Amerikaanse piano muziek van o.a. Valenti, Rollin, Bober en de populaire Einaudi. In de bijzondere akoestiek van de Hofzaal komt deze muziek volledig tot zijn recht.

Na de optredens komt het spannende moment waarop de examenjury het spel en de presentatie van Emma en Carmen beoordeelt. Als publiek maak je dus niet alleen een mooi concert mee, maar ook (hopelijk) de feestelijke diploma uitreiking voor beide kandidaten.

De toegang voor het Examen Festival op 14 juni in de Hofzaal van het Markiezenhof is gratis. Je hebt wel een kaartje nodig, dit is verkrijgbaar bij de CKB balie, Burg. Stulemeijerlaan 3. Kijk voor de openingstijden op www.ckboz.nl.