Wat een prachtige terrine, een echt topstuk, mogen we aan de zilvercollectie toevoegen. Dankzij De Mastboom-Brosens Stichting hebben we deze fraaie zeventiende-eeuwse zilveren terrine met deksel en opvallende handgrepen in de vorm van drie verstrengelde lussen. 
De terrine is te zien in onze semipermanente zilver-tentoonstelling 'Vier eeuwen zilver' op de tweede etage van het museum.  

Bijzonder object 

De overdracht van dit bijzondere object was op woensdag 30 november in de Hofzaal in het bijzijn van o.a. veel pers. Deze kom van de Bergse zilversmid Willem Brouwer is niet alleen bijzonder vanwege het formaat, maar ook vanwege de zeldzaamheid. Uit het einde van de zeventiende eeuw is niet veel Bergs zilver bewaard gebleven. Deze kom is zelfs de enige in zijn soort uit Bergen op Zoom die we kennen. 

De terrine, in het Frans écuelle genoemd, heeft het model van een brandewijn- of papkom, maar diende waarschijnlijk om bouillon uit te drinken door adellijke dames. Eind zeventiende eeuw werd warme bouillon met brood als ontbijt gegeten door de elite, naar de Franse mode.