• Wat front-page-exhibition
  • Wanneer 14 juni 2018 t/m 05 augustus 2018 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Donderdag 14 juni t/m zondag 5 augustus
  • Locatie: Tuinzalen, Markiezenhof
  • Entree: gratis

Sandra de Neef (kunstenares) & Karin Springer (goudsmid)

Sandra de Neef is kunstenares en wielrenner, zij exposeert in de Tuinzaal. Haar kleurrijke schilderijen hebben als thema wielrennen. Een aantal werken zijn te koop. Op zondag 1 juli geeft ze een workshop: ‘maak je eigen magneet’. Karin stelt een aantal fietssieraden tentoon.

Ruud Guldemond & Geert Polak

Fietsatelier Guldemond krijgt een podium in de Tuinzaal. Hij gaat nieuwe fietsen maken van oude frames. Op gezette tijden is Ruud aan het werk in het Markiezenhof en krijgt hij versterking van Geert Polak, oud wielrenner en mecanicien in de tour.

Ruud Guldemond in zijn loods (foto: Tony Presser)

Speciale fietsen & studio Velo

Verder zijn er een aantal speciale fietsen te bewonderen van o.a Geert Polak (zoals de Joco uit 1959, de Remy uit 1966, een Locomotief uit 1971, een Rih uit 1976 en een Jan Janssen ut 1983) verder de WK-fiets, een Batavus uit 1975 van Tineke Fopma. Studio Velo uit Bergen op Zoom laat 2 moderne fietsen zien, een gravelfiets met schijfremmen en een tijdritfiets. 

Door de bril van.. Jan Janssen & Tineke Fopma

Twee bekende wielrenners: Jan Janssen en Tineke Fopma, hebben een aantal kunstwerken geselecteerd uit de collectie van het museum. Welke voorwerpen vinden zij bijzonder en waar hebben ze een persoonlijke binding mee? Op donderdag 28 juni gaan we tijdens dit ‘Hofcollege’ in gesprek met deze wielerkampioenen. Deze unieke setting vindt plaats in de Hofzaal.

Klik hier voor meer info en tickets.