• Wat front-page-activity
 • Wanneer 13 december 2018 t/m 27 januari 2019 (Europe/Amsterdam / UTC100)
 • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
 • Locatie: Markiezenhof: Tuinzaal 1
 • Tickets: gratis toegankelijk
 • Je kunt Ward Warmoeskerken live aan het werk zien in de Tuinzaal op de volgende dagen (tussen 13.00 - 17.00 uur):
  - Donderdag 13 december
  - Donderdag 27 december
  - Zaterdag 29 december
  - Donderdag 3 januari
  - Donderdag 10 januari
  - Donderdag 17 januari
  - Donderdag 24 januari
  - Zondag 27 januari

Draagbare kleding, theaterkostuums, kunstjassen, bruidsgarderobes: steeds vertellen ze door middel van kleuren, vormen en decoraties een verhaal. Het verhaal van de klant, van personages in een voorstelling, van bruid en bruidegom. Of een verhaal dat hij zelf vertelt in een modetheater op locatie.

In het Markiezenhof heeft Ward al diverse malen een modetheater opgevoerd. In 2012 vertelde bij met 8 kostuums het verhaal van 800 jaar Bergen op Zoom en het jaar daarop was het thema Macht & Pracht. In de Franse Tuin bracht hij in 2015 het modetheater ‘Le Jardin de Couture’. Het finalestuk werd onthuld door Pieter van Vollenhoven!

Kunstjassen

Ward maakt kunstjassen voor personen die in het verleden het verschil hebben gemaakt. Door hun verhaal te vertellen via een jas, brengt hij ze op een eigen wijze onder de aandacht. Bekijk  de jassen voor Maarten Luther, Claude Debussy en Suze Groeneweg. 

Een kostuum voor de Zeeridder

In opdracht van het Markiezenhof werkt Ward aan een kostuum voor de Zeeridder. Het verhaal van dit bijna mythische wezen vertrouwde hij toe aan het papier. En juist dat verhaal vormt de basis voor het ontwerp van het kostuum waarmee de Zeeridder letterlijk tot leven komt.

Als hoeder van verhalen die niet verloren mogen gaan, krijgt de Zeeridder in zijn staart verschillende symbolische verwijzingen naar verhalen van en over Bergen op Zoom en omgeving.

De Zeeridder is te zien op het hoogte punt van het Markiezenhof (op het torentje).

Mijn geheim

“Tijdens de voorstelling ‘Schavuit naar het Schavot’ van De Vierschaar in 1996 stond ik samen met mijn klasgenootje Elly op de achterplaats van het Markiezenhof minutenlang in ‘freeze’, wijzend naar de spreeuwenpot onder de dakgoot. Toen is mijn toneelliefde ontstaan …”

www.wardwarmoeskerken.nl