• Wanneer 22 april 2020 11:00 t/m 21 juni 2020 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Secrets of Freedom, Freedom of Secrets
Negen weken lang krijgen leerlingen een podium in het Markiezenhof. De mooiste kunstwerken kun je dan bewonderen in het museum. Het thema is 'Secrets of Freedom, Freedom of Secrets'. Hoe denken jongeren over vrijheid, wat betekent dit en wat is het geheim van vrijheid? 
Het thema sluit aan bij 75 jaar bevrijding. In oktober is het precies 75 jaar geleden dat Bergen op Zoom bevrijd werd.

Samenwerking
De Juniorprijs is in het leven geroepen door de Stichting Vrienden van het Markiezenhof. Dit jaar wordt de kunstwedstrijd georganiseerd door het Cultuurbedrijf (CKB en het Markiezenhof) in samenwerking met het West-Brabants Archief. Het doel is om de jeugd van Bergen op Zoom en omstreken te verbinden met kunst, cultuur en erfgoed.

Kunstuitingen
Uiteenlopende kunstuitingen krijgen een plek in het museum. Dit varieert van een vernieuwend creatief idee, een object, een kunstwerk, een gedicht, een muzikaal optreden, dansvoorstelling, geschiedenisproject of een app. De jongeren maken alleen of met een paar andere leerlingen een kunstwerk. 
Op 10 juni is de prijsuitreiking, dan worden de winnaars (1e, 2e, 3e prijs) en publieksprijs feestelijk bekend gemaakt.

Voor meer info klik hier


Voordat je een bezoek aan ons wilt brengen, bekijk eerst even of het stadspaleis toegankelijk is of niet. Sommige activiteiten in en om het Markiezenhof kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van één of meerdere zalen in het museum. Klik hier voor het actuele overzicht.