• Wanneer 22 april 2020 t/m 21 juni 2020 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Het Coronavirus houdt ons allen bezig en zorgt voor veel onzekerheid. 

In verband met de landelijke overheidsmaatregelen hebben wij, het Cultuurbedrijf/Markiezenhof met pijn in ons hart besloten om de Juniorprijs te annuleren. We leven door dit virus in een roerige tijd en het raakt ons spijtig genoeg allemaal.

Helaas zijn wij genoodzaakt om deze beslissing te nemen, verplaatsing van de kunstwedstrijd is geen optie. We snappen dat jullie veel tijd en energie hebben gestopt in de werkstukken. Uiteraard betreuren wij het ten zeerste dat de tentoonstelling in de Schatkamers niet door kan gaan. Toch wil ik vragen of jullie bereid zijn om foto’s en vlogs van de werkstukken en de creaties ervan naar juniorprijs@bergenopzoom.nl te sturen. We gaan dan kijken of we hier ter afronding nog iets moois van kunnen maken.

Wij snappen dat dit een enorme teleurstelling is na al jullie harde werk. Mocht iemand behoefte hebben aan verdere uitleg of gewoon even wil kletsen dan kun je altijd contact met ons opnemen.


Secrets of Freedom, Freedom of Secrets

Negen weken lang krijgen leerlingen een podium in het Markiezenhof. De mooiste kunstwerken kun je dan bewonderen in het museum. Het thema is 'Secrets of Freedom, Freedom of Secrets'. Hoe denken jongeren over vrijheid, wat betekent dit en wat is het geheim van vrijheid? 
Het thema sluit aan bij 75 jaar bevrijding. In oktober is het precies 75 jaar geleden dat Bergen op Zoom bevrijd werd.

Samenwerking

De Juniorprijs is in het leven geroepen door de Stichting Vrienden van het Markiezenhof. Dit jaar wordt de kunstwedstrijd georganiseerd door het Cultuurbedrijf (CKB en het Markiezenhof) in samenwerking met het West-Brabants Archief. Het doel is om de jeugd van Bergen op Zoom en omstreken te verbinden met kunst, cultuur en erfgoed.

Kunstuitingen

Uiteenlopende kunstuitingen krijgen een plek in het museum. Dit varieert van een vernieuwend creatief idee, een object, een kunstwerk, een gedicht, een muzikaal optreden, dansvoorstelling, geschiedenisproject of een app. De jongeren maken alleen of met een paar andere leerlingen een kunstwerk. 
Op 10 juni is de prijsuitreiking, dan worden de winnaars (1e, 2e, 3e prijs) en publieksprijs feestelijk bekend gemaakt.

Voor meer info klik hier


Voordat je een bezoek aan ons wilt brengen, bekijk eerst even of het stadspaleis toegankelijk is of niet. Sommige activiteiten in en om het Markiezenhof kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van één of meerdere zalen in het museum. Klik hier voor het actuele overzicht.