• Wat front-page-activity
  • Wanneer 10 november 2020 11:00 t/m 25 april 2021 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Praktische info

  • Locatie: Geheimen Galerij - Markiezenhof
  • Datum: 10 november 2020 t/m 25 april 2021
  • Prijs: reguliere entreeprijs

Expositie

Janita Sassen (1965) fotografeert al bijna twintig jaar mensen (o.a. BN’ers) voor magazines en campagnes. Totdat een hartstilstand met blijvend hersenletsel van haar man Bert hun leven volledig op z’n kop zet. “Als vrolijk mens fotografeer ik graag lachende mensen. Maar er begon iets te schuren. Ik zag hoe heftig het was om een hartstilstand te overleven, wat dat met die persoon doet en met het gezin. Steeds meer AED’s, maar hoe kom je uit een reanimatie? Het verandert hoe dan ook je leven. Dat verhaal wil ik de wereld laten zien.” Via social media kwam ze in contact met veertig mensen die over de impact van een hartstilstand vertellen.

Deze expositie toont een indrukwekkende selectie en legt tevens een link met de geheimen die het thema met zich meebrengt.

In de LINDA van 14 augustus lees je meer over haar verhaal en de foto's die ze geschoten heeft.

Sneak previews

Op 4 oktober geeft Janita Sassen een exclusieve boekpresentatie (op uitnodiging) met signeersessie in het Markiezenhof! In deze maand is het tevens mogelijk om een kijkje achter de schermen (klik hier) te nemen tijdens de herinrichting in het stadspaleis.

Kom langs en ontdek als eerste de geheimen van het nieuwe museum. Natuurlijk zie je ook als eerste de foto-expositie "Even dood".