• Wat front-page-activity
  • Wanneer 20 november 2019 t/m 23 augustus 2020 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Van twee goede vriendinnen naar twee rivalen. Stel je voor: je hebt een geheim dat je deelt met de beste vriendin van je moeder. Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Hoe ga je hiermee om en wat zijn de gevolgen? Ontdek, op een moderne manier, het verhaal van de verbroken relatie tussen de Bergse markiezin en de Winterkoningin.

Naast deze expositie is er een verkleedkamer! Tover jezelf om als een echte prins(es) en dwaal rond in het oudste stadspaleis van Nederland. Ook is in deze kamer een zeer bijzondere en unieke aanwinst te zien, mede mogelijk gemaakt door de Mastboom-Brosens Stichting.

ACTIE: Red het portret!

Help! We hebben een probleem.. In de expo-ruimte is een scherm te zien met daarop een onbekend zelfportret. Om dit portret te kunnen onthullen hebben we foto's nodig! Hoe dan?

Post jouw foto op Instagram, of een foto die je al eerder hebt gepost, en gebruik daarbij de hashtag #redhetportret

Je foto mag een selfie of zelfportret zijn, of dat je aan het sporten of aan het werk bent, of dat je de hond aan het uitlaten bent of dat je aan het stappen bent, het maakt niet uit! Zorg er wel voor dat jouw Insta-account openbaar is, zodat we hem kunnen vinden.

In de Schatkamer kun je met je eigen smartphone, door middel van een een QR-code, een selfie ter plekke maken. Deel jouw foto en maak kans op een uitje, een ticket voor de Escape room in de Gevangenpoort.

Hoe meer foto's we verzamelen, hoe gedetailleerder het beeld wordt..


Voordat je een bezoek aan ons wilt brengen, bekijk eerst even of het stadspaleis toegankelijk is of niet. Sommige activiteiten in en om het Markiezenhof kunnen van invloed zijn op de beschikbaarheid van één of meerdere zalen in het gebouw. Klik hier voor het actuele overzicht.