• Wanneer 12 augustus 2016 t/m 12 september 2016 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Om het 15-jarig bestaan te vieren, verzorgt stichting Arsis,  Kunst & Sociëteit, een overzichtsexpositie in het Markiezenhof. Arsis is vijftien jaar geleden opgericht om een bijdrage te leveren aan een professioneel kunstklimaat in Bergen op Zoom en omgeving, en heeft als doel zijn leden te ondersteunen bij hun professionele praktijk. Arsis staat open voor alle disciplines in kunst.

De overzichtstentoonstelling zal worden voorzien van diverse activiteiten, zoals een podium voor jonge kunstenaars, muziek en performances. Ook wordt er een wedstrijd uitgeschreven met het thema Iconen en Symbolen zodat er een verbinding is met de expositie en Kunsten in de Monumenten

De opening van Arsis viert kunst! is op donderdag 11 augustus. De expositie is te bezichtigen van 12 augustus tot en met 11 september 2016. 

Activiteiten

-Woensdag 17 augustus (20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur)
De traditionele Ierse folkband Cool McFinn omlijst deze avond met muziek.
Anja Radakovic vertelt over haar werk en over de stap van academie naar het werkveld.
Maaike Canne, 4e jaars student aan het St. Joost  toont ons haar werk.
Video-installatie van JANOU (Noud Jehoel en Jan Nederveen) onder de titel 'itinerary 5'. 

-Woensdag 24 augustus (20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur)
Ward Warmoeskerken houdt een beperkte voorvertoning van zijn nieuwe modetheater dat in september tijdens Kunsten in de Monumenten in z'n geheel te zien zal zijn.
Singer-songwriter en creatieve duizendpoot Elly Kellner zal de muziek op deze avond verzorgen. Illustrator Veerle Schouten vertelt over kunst en tatoeages.

-Woensdag 31 augustus (20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur)
De jonge mediakunstenaar Berry de Jong opent de avond met een performance getiteld 'Genese'; Een reis door het creative proces van de kunstenaar die intuitief een stuk muziek speelt terwijl het visuele aspect langzaam vorm krijgt.
Manu Dudink brengt ons een dansperformance met Emmely Tunders als danspartner en Isabella Ramaekers en Wouter Goudswaard als muzikanten. Louis Jansen toont ons een filmpje over de totstandkoming van één van zijn kunstwerken.
Striptekenaar Wouter Goudswaard sluit de avond af met een korte presentatie van zijn nieuwe stripboek 'Ridiculand'.
Gratis entree voor de woensdagavond activiteiten.  

Artist in Residence

Elke Zimmerman werkt aan het kunstwerk 'Er is er een jarig', bezoekers van de expo kunnen een felicitatie achterlaten die de kunstenares verwerkt. Elke is aanwezig op 17, 20,24 en 31 augustus van 13.30 tot 16.00 uur.
Gerard Fransen geeft een demonstratie letterhakken op woensdag 24 augustus van 13.00 - 16.00 uur.