• Wat front-page-activity
  • Wanneer 16 september 2022 t/m 19 maart 2023 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Kunstenares Midia Coste onderzoekt het thema ‘een tweede huid’ met speciale aandacht voor het concept textiel, waarvan zij de betekenis uitbreidt tot het idee van een organische, kosmische onderlinge verbondenheid tussen alle (levende) dingen. 

De creatie van het interieur komt op een multidisciplinaire manier tot stand. De basis van waaruit het patroon van de muurschildering ontstaat, wordt gevormd door negen ovalen, dit is een verwijzing naar negen vrouwenfiguren. Het ovaal staat voor een ei waaruit leven ontstaat én een cocon die gloeit van creatieve drang. Het tweede element van het interieur bestaat uit 3D-installateis.

Haar inspiratie haalt ze uit diverse bronnen zoals traditioneel Roemeens borduurwerk, taoïstische filosofie en haar achtergrond als choreografe en danseres.

Artist in residence

De expositie sluit aan bij ‘If Clothes Could Talk’. Midia is artist in residence in de Tuinzaal en is regelmatig aanwezig om haar kunstwerk steeds meer vorm te geven.

Bezoekers worden uitgenodigd om mee te werken aan het kunstwerk. Op de rechter wand, muur is een speciaal raster aanwezig waar je creatief aan de slag mag.