• Wat front-page-activity zilver
  • Wanneer 18 september 2017, 20:00 - 22:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Kunsthistoricus Jean-Pierre van Rijen is dé zilverspecialist van Nederland. Samen met Cees Vanwesenbeeck schreef hij het boek Zilver in en rond Bergen op Zoom, het resultaat van recent onderzoek. Na zijn eerdere boek Zilver en zilversmeden uit de Baronie van Breda is West-Brabant nu als zilvergebied compleet waarmee een hiaat in de landelijke geschiedenis is opgevuld.

Bergen op Zilver haalt op dit moment de landelijke media want Bergse zilversmeden blijken belangrijke topstukken gemaakt te hebben. Maar hoe kom je erachter wat vals of echt is? Jean-Pierre van Rijen neemt je mee in de wereld van het zilver, de graadmeter van rijkdom. Al eerder publiceerde en doceerde hij over het schemergebied van vals en echt. In zijn lezing komen twee intrigerende facetten aan bod: wat is karakteristiek voor de stad Bergen op Zoom en is al het Bergse zilver ook werkelijk Bergs en oud?

Praktische informatie
Toegang tot deze zilverlezing in de Hofzaal van het Markiezenhof kost € 10,- (dit is inclusief koffie/thee). Kaartjes zijn te koop aan de balie van het Markiezenhof. Vooraf reserveren is niet mogelijk.