• Wat front-page-activity
  • Wanneer 01 mei 2022, 10:30 - 12:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Een korte interactieve workshop over de diversiteit aan wolken, welke aan de horizon van de Brabantse Wal voorbijtrekken. Hierbij draait alles om bewegend water hoog in de lucht. Aansluitend vindt een meditatieve stiltewandeling plaats.

Voor de startende wolkenliefhebber wordt ingegaan op het ontstaan en de naamgeving van wolken. Met behulp van een zogenaamde ‘wolkenkijker’ kan er gefocust worden op het type bewolking. Uiteraard komt ook ter sprake of de wandelaar, kijkend naar de wolken, zou kunnen besluiten al dan niet zijn regenspullen mee te nemen.

Wolken, en vooral de lucht die ons omringt komen ook in de bijbehorende stiltewandeling aan de orde. Veelal is het al indrukwekkend genoeg om in stilte de prachtige wolken te bekijken die hoog in de ijle lucht aan ons voorbijtrekken. Geniet van de stilte van de natuur. Luister intens naar de vogels en het ruisen van de bomen. Uw gids laat u de omgeving vanuit een ander perspectief beleven.

Meer info en aanmelden: https://www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom/activiteiten/workshop-wolkenstilte


Workshop vindt plaats in Bezoekerscentrum De Kraaijenberg en de wandeling in omgeving daarvan. Gezien het terrein waar de wandeling plaatsvindt zal een rolstoel niet mogelijk zijn voor de stiltewandeling. Ook voor mensen die (erg) slecht ter been zijn, is de stiltewandeling niet geschikt. Het interactieve praatje in De Kraaijenberg is wel mogelijk.

Foto header: Co Mens