• Wat front-page-activity
  • Wanneer 12 januari 2019, 13:00 - 16:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Zaterdag 12 januari, 13.00 - 16.00 uur
  • Locatie: Hofzaal, Markiezenhof
  • Entree: gratis entree

Zaterdag 12 januari vindt in de Hofzaal van het Markiezenhof een bijzondere uitverkoop plaats: ontwerper Ward Warmoeskerken biedt die middag een groot deel van zijn collectie kostuums te koop aan. Deze zogenaamde ‘Hofzaalsale’ wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur.

Dat deze bijzondere uitverkoop gehouden wordt in het Markiezenhof, heeft alles te maken met het feit dat Ward er momenteel als gastkunstenaar werkzaam is. In één van de Tuinzalen op de begane grond is een expositie van zijn kunstjassen ingericht. Bovendien werkt hij er aan een kostuum voor de Zeeridder: bezoekers krijgen er een kijkje achter de schermen.

Het atelier van Ward Warmoeskerken was jarenlang gevestigd in de Bibliotheek van Bergen op Zoom. Daar vervaardigde hij heel wat kostuums, die te zien waren in één van zijn modetheater-voorstellingen. De kostuums werden op de zolder van de bibliotheek opgeslagen. Maar wie wat bewaart, heeft al snel te veel.

Onlangs verhuisde Ward Warmoeskerken zijn atelier naar de Engelsestraat 4, waar het niet mogelijk is alle kostuums op te slaan. Daarom heeft hij besloten deze unieke uitverkoop te houden: eenmalig worden tientallen kostuums te koop aangeboden.

Deze kostuums zijn vervaardigd voor onder meer de voorstelling ‘ondraagbaar 1914’, opgevoerd in het Groot Arsenaal, het modetheater over zeevaarder Joris van Spilbergen, dat opgevoerd werd in Den Enghel, en het modetheater ‘Die andere Wereld’ dat in Theater De Maagd te zien was.

De Hofzaalsale is gratis toegankelijk; toegang via de ingang aan de Steenbergsestraat 6.