• Wat front-page-activity
  • Wanneer 23 oktober 2022, 13:00 - 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Zondag 23 oktober
  • Genre: workshops en Q&A's (24-delige liedcyclus van Franz Schubert)
  • Aanvang: 13.00 uur tot 17.00 uur
  • Locatie: Begane grond (Hofzaal & Tuinzalen) en educatieruimte. De educatieruimte is niet rolstoeltoegankelijk.
  • Prijs: gratis toegankelijk
  • Museumgedeelte op de bovenverdiepingen is tegen betaling (reguliere entreeprijs)
  • Klik hier (of scroll naar beneden) voor het tijdschema van die dag

De Gitaar Dag keert dit jaar terug! Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019 vindt deze dag ditmaal plaats op zondag 23 oktober in stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Tijdens de Gitaar Dag volg je in de mooie kamers van de begane grond en de educatieruimte (is niet rolstoeltoegankelijk) van het stadspaleis workshops, clinics en Q&A’s van je favoriete muzikanten. De Gitaar Dag is gratis toegankelijk!

Vanaf 13.00 start de gratis te bezoeken Gitaar Dag met een werkelijk sensationele lijst aan bekende gitaristen. Grootmeester Jan Akkerman is present en zal er spelen.

Zo ook Adrian Vandenberg die een Q&A doet. Vedran Mircetic, de unieke gitarist van de band De Staat geeft een clinic en zal vertellen over zijn werk met de band. De akoestische flamingo grootmeester Eric Vaarzon Morel gaat een optreden verzorgen.

Er zijn daarnaast optredens te zien van het supertalent Shishani met haar band en de Bergse jonge artieste Nienke Dingemans die ook met haar eigen groep zal spelen. Hiernaast zijn er clinics te bezoeken van onder meer Jack Pisters, gitarist en docent aan Conservatorium van Amsterdam, Tessa Raadman (EUT) en bassiste Jaimi van Hek (Leonie Meijer, Hans Dulfer). Daarnaast zal producer en toetsenman Joost van den Broek vertellen over zijn producties voor artiesten zoals Navaronne, Epica, Powerwolf, Ayreon en Blind Guardian.

Alle muzikanten die meedoen op een rij: Jan Akkerman, Marcel Singor (Kayak), Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma (Anouk), Tessa Raadsman (EUT), Shishani, Jaimie van Hek (Hans Dulfer), Nienke Dingemans, Jack Pisters, Eric Vaarzon Morel, Vedran Mircetic (De Staat), Jasmine van der Waals (Loupe), Joost van den Broek (Epica, Blind Guardian)

De Gitaar Dag is gratis te bezoeken en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het tijdschema:

Guitar Week

Van 21 t/m 27 oktober staat Bergen op Zoom in het teken van de gitaarmuziek tijdens de ‘Guitar Week’. Op vrijdag 21 oktober wordt deze week geopend met Vandenberg tijdens de Guitar Night in Gebouw-T. Op zondag 23 oktober vindt de gratis toegankelijke Gitaar Dag plaats in het Markiezenhof. Op donderdag 27 oktober wordt de week afgesloten met de uitreiking van de Sena European Guitar Award (SEGA). Winnaar Steve Hackett komt ook live spelen in Gebouw-T.