• Wat front-page-activity
  • Wanneer 23 juni 2019, 13:00 - 18:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Zondag 23 juni, vanaf 13.00 uur
  • Locatie: Markiezenhof
  • Tickets: gratis entree (bezoek aan het museumgedeelte op de bovenverdiepingen is betaald)

De Sena Performers Gitaar Dag was vorig jaar een doorslaand succes. Op zondagmiddag 23 juni zal de tweede editie in stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom plaatsvinden.

Met ondermeer Pablo van de Poel van DeWolff, Vedran Mircetic van De Staat, gitaarlegende Adrian Vandenberg, Urban Dance Squad-gitarist René van Barneveld en de akoestische grootmeester Eric Vaarzon Morel is deze middag de absolute gitaartop van Nederland aanwezig. De Gitaar Dag is gratis te bezoeken.

Programma

Het programma biedt workshops en demonstraties van toppers uit verschillende generaties van de Nederlandse gitaarwereld. Zo zijn Pablo van de Poel (DeWolff) en Vedran Mircetic (De Staat) actief, maar ook legendes als Adrian Vandenberg (Whitesnake), René van Barneveld (Urban Dance Squad) en de akoestische grootmeester op de flamencogitaar, Eric Vaarzon Morel.

Ook zijn er clinics van docenten uit de regio, en neemt Joe Tal (Textures) het gitaarspel van de één dag later in de stad aanwezige Guitar Award-winnaar van 2019, John Petrucci van Dream Theater, onder de loep.

Na de gitaarmiddag in het Markiezenhof is er 's avonds in Gebouw-T een overweldigend aanbod aan live gitaargeweld.

Tijdschema

Klik hier voor een vergroting (PDF)

De Sena Perfomers European Gitaar Dag en de Sena Performers Guitar Night  wordt ondersteunt door Sena Perfomers, Aangenaam Bergen op Zoom, De Gitarist, Gebouw-T en het Cultuurbedrijf.