• Wat front-page-activity
  • Wanneer 19 november 2023, 13:30 - 14:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Zondag 19 november
  • Vanaf 13:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur)
  • Locatie: Hofzaal, Markiezenhof
  • Prijs: De begane grond is alleen tijdens dit optreden (13:00 - 14:00) gratis toegankelijk, de bovenverdiepingen zijn betaald.

Het Markiezenhof mag dan het oudste stadspaleis van Nederland zijn, door de veelzijdigheid aan evenementen en de mix van verleden, heden en toekomst is het een levendige plek midden in het hart van Bergen op Zoom.

Het Markiezenhof is méér dan alleen een museum: er worden regelmatig (theater- of dans)voorstellingen gegeven, in de Hofzaal vinden regelmatig activiteiten, lezingen en concerten plaats en het gebouw is een geliefde trouwlocatie.

Op zondag 19 november vindt in de prachtige Hofzaal een concert plaats tijdens Popronde Bergen op Zoom!

XA4

Pianist XA4 bracht onlangs een EP uit bij het platenlabel van Philip Glass in New York met eigen composities. Zijn stijl is divers en hij haalt veel inspiratie uit de minimal music, impressionistische muziek en elektronische clubmuziek.

Zondag brengt hij zijn vrienden Ephraim van IJzerlooij (cello) en Bernadette Wijnhamer (viool) mee. Dit concert is een puur akoestische uitvoering. Er zullen uitgebrachte werken klinken en muzikale verrassingen voorbij komen. 

Over Popronde

Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag.

Gedurende die 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een stad.

Eén avond in het jaar zijn die de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in 2023 in elke stad gratis toegankelijk

De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd.

Jaarlijks vindt er een selectieprocedure plaats. Acts die willen meetouren met de Popronde kunnen zich vanaf 1 december aanmelden. Vervolgens buigt een selectiecommissie zich over alle aanmeldingen en selecteert daar de ca 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen, die dat jaar onderdeel zijn van de programmering.

De Popronde is een showcasefestival en geen wedstrijd.

Meer info: https://popronde.nl/steden/bergen-op-zoom