• Wat front-page-activity
  • Wanneer 09 september 2017, 20:30 - 23:55 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Dit muziekfestival neemt je mee naar de meest bijzondere plekken van de stad, waar je bekend en onbekend talent ontdekt.

PROGRAMMA MARKIEZENHOF

The Girl Who Cried Wolf
20:30 – 21:15 uur: Markiezenhof (Hofzaal)

Dit Vlaamse vijftal won twee jaar geleden de T-Strijd. Dat bleek bepaald geen loos alarm, want sindsdien heeft de groep een stevige live-reputatie opgebouwd. De hypnotiserende liedjes lopen over van melancholie en onheil, en de echo’s naar muzikale voorgangers als Portishead, PJ Harvey en Chelsea Wolfe zijn niet van de lucht.
Klik hier voor meer info over deze groep. 


Celluloid Gurus
21:15 – 23:15 uur: Markiezenhof (grote binnenplaats)

Als het maar analoog is, gaan de Celluloid Gurus er mee aan de haal. Ron Koerts en Harry Winkelmolen vonden elkaar in hun gedeelde liefde voor ouderwetse surf, garage, en beat op vinyl. Dit bleek wonderwel mixbaar met hun collectie retro horror-, sci fi- en softporno op 8 millimeterfilm. Verwacht dus een spectaculair vintage totaalkunstwerk. Klik hier voor meer informatie.


Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU)

21:15 – 22:15 uur: Markiezenhof (Kleine Binnenplaats)

Onnavolgbare muziek, die je meeneemt naar een staat van extase naar ontroering en weer terug. Dat is DAAU, oftwel Die Anarchistische Abendunterhaltung. De Antwerpse band bestaat inmiddels 25 jaar en viert dat met het opnieuw uitbrengen van hun beste nummers, verzameld door niemand minder dan Rudy Trouvé. Met een ongewone bezetting van cello, viool, klarinet en accordeon zorgt DAAU voor intense liveshows met de attitude van een punkband.


Echo Beatty
22:15 – 23:00 uur: Markiezenhof (Hofzaal)

Noem de pop noir van deze groep een verkenningstocht langs psychedelische folk en donkere blues. De hypnotiserende stem van Annelies Van Dinter klinkt alsof die recht uit de bloedvaten van Beth Gibbons en PJ Harvey is getapt. Ongeëvenaard hoe Echo Beatty solo toch een enorm weids en spannend optreden weet weg te zetten.

Website Echo Beatty


J. Bernardt
23:15 – 00:15 uur: Markiezenhof (Kleine Binnenplaats)

Dat de succesvolle Belgische band Balthazar meer is dan alleen Balthazar is inmiddels duidelijk. Naast Maarten Devoldere (Warhaus), is ook medefrontman Jinte Deprez een soloproject gestart, en wel onder de noemer J. Bernardt. Vergelijkingen met James Blake en Chet Faker worden niet onterecht gemaakt, als je hoort hoe zijn donkere stem wordt afgewisseld met synthesizers en dansbare ritmes. Aanrader!
Klik hier voor meer info over J. Bernardt.

Voor meer informatie over Popmonument en tickets klik hier.