• Wat front-page-activity
  • Wanneer 09 september 2023 vanaf 19:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Zaterdag 9 september
  • Genre: concert
  • Leeftijd: jong en oud
  • Locatie: Kleine Binnenplaats - Markiezenhof
  • Tickets via PopMonument: klik hier
  • Van 9 t/m 24 september is in de Tuinzaal de aanvullende expo Kloecke Vrouwen te zien.

Zes nieuwe namen voor PopMonument op zaterdag 9 september

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, bevestigt vandaag nieuwe namen voor de editie van Bergen op Zoom op zaterdag 9 september. Daarbij zit veel Belgisch talent met RAMKOT, Noémie Wolfs en ILA. Ook Robin Kester, YoungRubbi en Penny Roox komen naar PopMonument. Eerder werden al S10, Naaz, Loupe en Jimmy Diamond bekendgemaakt. Optredens vinden plaats in de mooiste monumenten van de stad, waaronder in stadspaleis Markiezenhof, de Gevangenpoort, Provoosthuis en Theater De Maagd.

Belgisch toptalent komt naar PopMonument Bergen op Zoom

RAMKOT uit Gent is één van de hardst rockende bands uit Vlaanderen. Dat zagen de leden van Metallica ook: RAMKOT verzorgde één van de voorprogramma’s in Amsterdam. In dezelfde adem noemen we graag ILA, de broeierige rockband die met hitsingle ‘Leave Me Dry’ niet van de radio af te slaan is. Noémie Wolfs gooide hogen ogen tijdens Made in Belgium in Gebouw-T en neemt Balthazar-bassist Simon Casier mee.

Maar gelukkig ook veel Nederlandse namen. Wat te denken van Robin Kester die met haar bloedmooie plaat ‘Honeycomb Shades’ naar Bergen op Zoom komt? Penny Roox en YoungRubbi completeren het lijstje. De laatste namen evenals het kunstprogramma worden binnenkort bekendgemaakt.

De voorhoede van de Nederlandse muziekscene

S10, inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop, vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Afgelopen vrijdag stond ze in een uitverkochte AFAS Live en haar show kreeg lovende recensies. “Op PopMonument Breda in 2021 maakte ze ook veel indruk, zelfs toen alles nog seated moest vanwege de pandemie. Het was hoog tijd om haar naar Bergen op Zoom te halen. We zijn erg blij en trots dat het gelukt is.” zegt festivalcoördinator Joep Gudde. Op zaterdag 9 september is zij één van de grote namen op PopMonument.

Naaz, de Rotterdamse zangeres met Koerdische roots, stond twee maanden geleden solo in Gebouw-T als onderdeel van het benefiet voor de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië. Op 9 september brengt ze haar muziek vol Arabische invloeden vermengt met Westerse geluiden mét volledige band naar PopMonument. Loupe en Jimmy Diamond behoren, mede door Nederlands mooiste platenlabel Excelsior Recordings, tot de voorhoede van talentvolle bands uit ons land. Ook zij staan op het programma. Meer namen en alle monumentale locaties volgen de komende tijd.

Kloecke Vrouwen

Dappere vrouwen uit de geschiedenis van Bergen op Zoom krijgen tijdens festival PopMonument (weer) een gezicht. Soms vrouwen met grote landelijke bekendheid, maar zeker zo vaak onterecht onderbelicht in de geschiedenisboeken. Daarnaast gaat het festival op zoek naar de Kloecke Vrouwen van deze tijd, soms heel dichtbij. De projecten zijn tijdens PopMonument op zaterdag 9 september te zien, onder andere in de Tuinzaal van het Markiezenhof!

De kaartverkoop is gestart via www.popmonument.nl. Voor een kaartje betaal je 37,50 euro inclusief servicekosten. Bezoekers kopen bij PopMonument één ticket waarmee ze toegang hebben tot alle optredens en monumenten. PopMonument is ontstaan in 2014 en heeft Bergen op Zoom als thuishaven. Sinds 2019 landt het festival in andere monumentale steden waaronder Breda, Middelburg en Goes.