• Wat front-page-activity
 • Wanneer 08 september 2018 20:30 t/m 09 september 2018 01:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Zaterdag en zondag 8 & 9 september

 • Locatie: Markiezenhof: Hofzaal, Stijlkamer, Grote Binnenplaats
 • Entree: passe-partout
 • Kaartverkoop: kaarten zijn beschikbaar op de website van PopMonument.

Ieder jaar organiseert Bergen op Zoom het festival ‘Kunsten in de Monumenten’. Dit is de Bergse versie van de Open Monumentendagen. Op 8 & 9 september beleef je de binnenstad intenser dan ooit! Historie, cultuur, kunst en muziek spelen hierbij de hoofdrol. Het thema dit jaar: In Europa!

Bezoek monumenten, gezellige cafeetjes, unieke concerten en meer. Je komt op plaatsen waar je nooit eerder bent geweest en neemt een duik in de rijke historie van de Bergse binnenstad.

Programma Markiezenhof

 • Poltrock
  David Poltrock uit Brussel was totnogtoe vooral bekend achter de schermen. Zo is hij een zeer gevierd componist, producer, en arrangeur voor onder anderen Jasper Steverlinck, Tom Helsen en K’s Choice.

  Hofzaal: Poltrock (20:30 - 21:15 & 23:00 - 23:45)
 • Hi Hawaii
  Ja, echt. Dit is een duo. De Brusselse vrienden Jens en Lennart toveren met zijn tweeën heel wat toeters en bellen uit de kast om te klinken zoals ze doen. Tot voor kort noemden ze zich wat bescheiden Geroezemoes, maar die naam is inmiddels al hopeloos verouderd. Met hun aanstekelijke deuntjes, die zich net zo makkelijk pop als jazz laten noemen, zetten ze namelijk moeiteloos de zalen van clubs en schouwburgen op zijn kop.

  Grote binnenplaats: Hi Hawaii (21:30 - 22:30)
 • Arp Frique
  Niels Nieuborg is het grote brein achter deze weergaloze nieuwe band. Hij trommelde al zijn vrienden op om hem te vergezellen tijdens zijn maffe muzikale reis langs disco, afrobeat, en meer van dat dansbaars. Als je je ogen sluit waan je jezelf in de Caraïben anno 1975 – wat wil je nog meer? Een hit, misschien? Nos Magia werd vorig jaar door de gerenommeerde Gilles Peterson van de BBC uitgeroepen tot track van het jaar. Swingen geblazen!

  Grote Binnenplaats: Arp Frique (00:00 - 01:00)
 • Yuri Landman
  Het zijn bepaald niet de minste muzikanten met wie Yuri Landman samenwerkte. Hij speelt in het experimentele duo Bismuth, maar ontwerpt en bouwt tevens al jaren instrumenten op maat voor onder meer Sonic Youth, dEUS, Half Japanese en andere lui uit de avantgarde.

  Yuri Landman - Expeditie Speeldozen (22:30 - 23:00)

  ‘Expeditie Speeldozen’, houdt in dat er op verschillende locaties geluidsinstallaties staan die op bijzondere wijze geluid en muziek produceren. Ook hiervan is een installatie in de Stijlkamer van het Markiezenhof te vinden:

Compleet programma PopMonument 2018 (gewijzigd 07-09-2018)


Meer informatie over de artiesten en tickets kun je vinden op www.popmonument.nl