• Wat front-page-activity
  • Wanneer 10 september 2017, 11:00 - 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

De gemeente Bergen op Zoom organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’. Heel wat monumenten, zo ook het Markiezenhof, openen in het tweede weekend van september hun deuren voor publiek, kunstenaars en artiesten. Erfgoed, muziek, theater, mode, kunst en beweging komen hier samen.

Een levendig programma vol cultuur en vermaak spreekt jong en oud aan. Met de verhalen van enthousiaste gidsen voel je de historie! Het landelijke thema kom je overal tegen. Behalve bij het event PopMonument (klik hier voor het programma in het stadspaleis) is de toegang overal gratis. Het thema is: Boeren, burgers, buitenlui.

Programma zondag

Dees Goosen
11.00 - 17.00 uur (Kleine Binnenplaats)

Gevormd door culturele achtergrond ervaart de mens de Natuur.
Geïnspireerd door een plek, een landschap, geschilderde herinnering aan de stemming die dit opriep. Zogenoemde: Stimmungbilder
De schilderijen verwijzen ook naar de kracht van de Natuur als metafoor voor Leven.
Wat is de kracht die ons drijft?

Vereniging Interculturele Vrouwentheatergroep
14.00 - 14.30 uur (Kleine Binnenplaats)
15:00 – 15:30 uur (Kleine Binnenplaats)

Boeren, burgers en buitenlui verbinden zich …

Het treinstation is de metafoor voor ons leven. Mensen komen en gaan. Of ze nu uit de stad, van het platteland of van buiten zijn. Bij nieuwe ontmoetingen zijn we nieuwsgierig, wantrouwend, maar uiteindelijk verbinden we ons.
Waar kom jij vandaan?