• Wat front-page-activity
  • Wanneer 09 september 2017, 10:00 - 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

De gemeente Bergen op Zoom organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’. Heel wat monumenten, zo ook het Markiezenhof, openen in het tweede weekend van september hun deuren voor publiek, kunstenaars en artiesten. Erfgoed, muziek, theater, mode, kunst en beweging komen hier samen.

Een levendig programma vol cultuur en vermaak spreekt jong en oud aan. Met de verhalen van enthousiaste gidsen voel je de historie! Het landelijke thema kom je overal tegen. Behalve bij het event PopMonument (klik hier voor het programma in het stadspaleis) is de toegang overal gratis. Het thema is: Boeren, burgers, buitenlui.

Programma zaterdag 

Dees Goosen
10.00 - 17.00 uur (Kleine Binnenplaats)

Gevormd door culturele achtergrond ervaart de mens de Natuur.
Geïnspireerd door een plek, een landschap, geschilderde herinnering aan de stemming die dit opriep. Zogenoemde: Stimmungbilder
De schilderijen verwijzen ook naar de kracht van de Natuur als metafoor voor Leven.
Wat is de kracht die ons drijft?

Muziekvereniging Euphonia
14.00 - 14.30 uur (Grote Binnenplaats)

Onze muziekvereniging is opgericht als fanfare van GGZWNB “Vrederust” te Bergen op Zoom, op 1 juli 1912 en viert dit jaar het 105-jarig bestaan.

Passie!
16.30 - 17.00 uur (Grote Binnenplaats)

Onder leiding van dirigent René Reijpert brengt dit meerstemmige ensemble (zangers, zangeressen en bandleden) hun liedjes en instrumentalen vol passie. Wereldmuziek, popsongs, folk ballads en swingende uptempo nummers vormen samen een afwisselend repertoire dat elke muziekliefhebber aanspreekt.

Klik hier voor het programma op zondag.