• Wat front-page-activity
  • Wanneer 14 september 2019 11:00 t/m 15 september 2019 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Zaterdag 14 september, 10.00 - 17.00 uur
  • Zondag 15 september, 11.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Markiezenhof
  • Entree: gratis

In het Markiezenhof vind je naast de vaste tentoonstelling steeds wisselende exposities en het enige kermismuseum van de Benelux. Tijdens Kunsten in de Monumenten zijn er de volgende activiteiten:

JEUGDCIRCUS WOENZINI: ACTS & WORKSHOPS

Zaterdag 8 september (13.00 - 16.00 uur)

Op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof en op de Grote Markt zijn er circusacts en circusworkshops van Jeugdcircus Woenzini. Kinderen kunnen allerlei typische circusacts leren. Van eenwieleren tot koorddansen en van ballopen tot jongleren, je kunt het zo gek niet bedenken.
Je kunt gratis deelnemen aan de workshops die georganiseerd worden door PopMonument Junior!

POPMONUMENT JUNIOR

Zaterdag 8 september (12.30 - 17.00 uur)

Met een speciaal middagprogramma voor alle leeftijden wat in het teken staat van muziek en creatieve circusworkshops, is er aan iedereen gedacht. De middag wordt ingevuld door niemand minder dan rapper Dio, bekend van de hit ‘Tijdmachine’, de jonge bluesrockers van Mindblow en DJ IZZABELLE.

KERMISMUSEUM

Zaterdag 8 en zondag 9 september (11.00 - 17.00 uur)

De tweede verdieping van het Markiezenhof staat in het teken van jaarmarkten en kermis. Het enige kermismuseum van de BeNeLux past helemaal bij het landelijke thema van Open Monumentendagen: Plekken van Plezier! 

KINDERSPEURTOCHTEN AAN HET HOF

Zaterdag 8 en zondag 9 september (11.00 - 17.00 uur)

Kinderen kunnen in het Markiezenhof (het oudste en grootste stadspaleis van Nederland) kiezen uit diverse speurtochten. De toegang is gratis tijdens Kunsten in de Monumenten, een speurtocht kost € 1,50.

KUNSTEN AAN HET HOF

Zaterdag 8 en zondag 9 september (11.00 - 17.00 uur)

In en om het Markiezenhof is er van alles te zien en te doen. De toegang tot de benedenverdieping met de Hofzaal, Tuinzalen, Museumcafé, Kleine Binnenplaats en Franse Tuin is altijd gratis (dinsdag t/m zondag: 11:00 – 17:00). Op de verdiepingen vind je de stijlkamers, de Blauwe zaal, Grote Galerij en het interactieve Kermismuseum. Deze zijn in het kader van Open Monumentendagen nu ook twee dagen lang gratis toegankelijk. 

MARKIES IN HET WEB

Zaterdag 8 en zondag 9 september (11.00 - 17.00 uur)

Deze expositie (t/m 19 februari 2020) kun je ook tijdens Kunsten in de Monumenten bewonderen in Schatkamer 2 van het schitterende Markiezenhof.

Netwerken lijkt in deze tijd belangrijker dan ooit; voor zakelijke doeleinden, maar ook voor privédoeleinden. Het is een kunst om goede contacten te onderhouden én uit te breiden. Tegenwoordig gebruiken mensen daarvoor vaak sociale media. Het belang van een goed netwerk is van alledag.

VIOOLBOUWER GEERTEN VERBERKMOES EN ENSEMBLE BOUSSU

Zondag 9 september (14.30 - 16.00 uur)

Hoe zou Brusselse kamermuziek rond het midden van de achttiende eeuw geklonken hebben? Die vraag stelde vioolbouwer en onderzoeker Geerten Verberkmoes zich. Hij besloot om replica’s te bouwen van antieke Brusselse strijkinstrumenten.


Meer informatie over Kunsten in de Monumenten en de artiesten kun je vinden op www.kunstenindemonumenten.nl/monument/markiezenhof/