• Wat front-page-activity
 • Wanneer 08 september 2018 10:00 t/m 09 september 2018 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
 • Zaterdag 8 september, 10.00 - 17.00 uur
 • Zondag 9 september, 11.00 - 17.00 uur
 • Locatie: Markiezenhof
 • Entree: gratis

In het Markiezenhof vind je naast de vaste tentoonstelling steeds wisselende exposities en het enige kermismuseum van de Benelux.  Tijdens Kunsten in de Monumenten zijn er de volgende activiteiten:

 • Expositie Jo & Josie op de Kleine Binnenplaats
  Een eigen weg, een eigen stijl

  Jo Debije en Josie Arnoys. Man en vrouw. Yin en yang. Ze leven en werken samen in Bergen op Zoom.

  Hij: de geboren schilder. De rauwe oerkracht. Altijd op zoek naar nieuw en puur, naar ‘wow’. Creativiteit spuit hem uit de oren, iedere dag weer, als een onuitputtelijke bron. De ware kunstenaar die alles steeds weer blijft onderzoeken en uitproberen. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder.

  Zij: geboren en getogen in Bergen op Zoom. Tekenles van Fons Gieles en Joop Mijsbergen. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werkte als vormgever voor tv en docent aan de HKU.

  Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een Jo & Josie. Een verfding.
  Origineel en anders. www.verfding.nl

  De expositie op monumentendag is geïnspireerd door pracht van de ooster- en de westerschelde.

  Zaterdag 10.00 - 17.00 uur | Zondag 12.00 - 17.00 uur

 • Klarinetensemble Skertso
  Graag nodigt Skertso u uit voor een muzikale reis door Europa.
  We nemen u mee naar de hoogtepunten die het klarinetensemble de afgelopen jaren tijdens concertreizen naar onder andere Berlijn, Florence, Barcelona en Binarville maakte.

  Zo veelzijdig als de locaties die we bezoeken is ook het repertoire van Skertso. Van de Israelische volksdans ´Rikidum´ tot ´Gypsy Dance´ uit de opera Carmen. En van het virtuoze ´Fantasia´ van de Franse klarinettist en componist Alexis Ciesla tot ´Gloom´, een eigen werk van Bergenaar Maarten Stalpers. Met ´Send in the Clowns´ van Sondheim brengen we ook West End nog even naar Bergen op Zoom.

  Ontdek het unieke geluid van het klarinetensemble tijdens dit concert op een historische locatie in de binnenstad van Bergen op Zoom! Stap in en (herbeleef) deze muzikale reis met ons onder leiding van dirigent Hans Hest.

  Zondag 15.30 - 16.00 uur

 • Synapsz  Eerbetentoonstelling Homm'age a 3 (trois)
  Op zaterdag 8 september wordt in de Tuinzalen van het Markiezenhof de tentoonstelling ‘Homm’age à trois’ geopend. Kunstcollectief SynapsZ eert 3 Bergse kunstenaars: Jan Wessendorp, Fons Gieles en Joop Mijsbergen.

  De kunstenaars krijgen ieder een eigen thema: Gieles van de stad in al zijn facetten, Wessendorp heeft als thema de mens, en Mijsbergen de zee met zijn prachtige waterdecors.

  Tijdens de drie maanden durende expositie wordt het werk op wisselende wijze gepresenteerd, gecombineerd en geregisseerd. Het is een ‘werk in uitvoering’, waarbij je als steeds verrast wordt door een flankerend programma.

  Vanaf zaterdag 10:00 uur

Meer informatie over Kunsten in de Monumenten en de artiesten kun je vinden op www.kunstenindemonumenten.nl.